Περιφερειάρχης: “Το αυγό του φιδιού” άρχισε να δαγκώνει (audio)

Τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media, επανέλαβε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, κάνοντας λόγο για το «αυγό του φιδιού» το οποίο όχι μόνο εκκολάπτεται αλλά έχει πάρει το πάνω χέρι σε συλλογικότητες που δρουν στη Λευκίμμη. Ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε ότι οι προοδευτικοί πολίτες της νότιας Κέρκυρας δεν έχουν σχέση με τα στοιχεία αυτά και τις πρακτικές τους, τις οποίες δυστυχώς δεν καταδικάζουν οι σύλλογοι, μέσω των οποίων δρουν.
Σε σχέση με τις ευθύνες των αστυνομικών αρχών, δήλωσε ότι θα πρέπει οι υπηρεσίες που έχουν στην αρμοδιότητά τους την προστασία του νόμου, να πουν τι ενέργειες έχουν κάνει προς αυτή την κατεύθυνση και να μην μένουν στο επίπεδο του σχολιασμού.

Ακούστε απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Θ. Γαλιατσάτου στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Η ανάρτηση

Η ανάρτηση του κ. Θ. Γαλιατσάτου στο διαδίκτυο έχει ως εξής:
“ο σημερινός εμπρησμός των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ Λευκίμμης αποτελεί ευθεία προσβολή στο συμφέρον των πολιτών της Κέρκυρας και στο δημόσιο συμφέρον γενικότερα.
Πριν αρκετούς μήνες είχαμε προειδοποιήσει μιλώντας για το «αυγό του φιδιού» που εκκολάπτεται στους κόλπους των δήθεν κινημάτων της περιοχής. Σήμερα το «φίδι» δαγκώνει και απειλεί!
Μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού του νησιού συνέχισε και συνεχίζει να συναγελάζεται μαζί τους, και το κυριότερο οι τοπικές διωκτικές αρχές δεν ενοχλήθηκαν και δεν ενοχλούνται από την καθημερινή εκτόξευση εκ μέρους τους σοβαρών απειλών και ύβρεων κατά της ζωής, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας όσων στελεχών εργάζονται για την υλοποίηση του, κατά νόμο , σχεδιασμού της διαχείρισης στερών αποβλήτων και της λειτουργίας του ΧΥΤΥ. Πέραν λοιπόν από τους φυσικούς αυτουργούς της σημερινής καταστροφής της δημόσιας περιουσίας ,οι οποίοι πρέπει άμεσα να βρεθούν και να λάβουν τα επίχειρα , πέραν ακόμη από τα πολιτικά πρόσωπα του συνόλου κομματικού φάσματος που τους υπέθαλψαν και τους υποθάλπουν και τα οποία θα λάβουν το «αντίτιμο» από τον κερκυραίικο λαό, τεράστιες είναι οι ευθύνες των τοπικών διωκτικών αρχών για την διαχρονική ατιμωρησία των βανδάλων.
αλήθεια ποιοι και πόσοι διώχθηκαν για την προηγούμενη καταστροφή του ΧΥΤΑ Λευκίμμης;
ποιοι και πόσοι διώχθηκαν για την παρεμπόδιση της εγκατάστασης του δικτύου της ΔΕΗ;
ποιοι και πόσοι διώχθηκαν για το κλείσιμο του κοινόχρηστου αγροτικού δρόμου που οδηγεί στον ΧΥΤΥ;
Άποψή μας είναι ότι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ πρέπει να θέσει σε διαθεσιμότητα την δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης όπως και τον ίδιο τον Αστυνομικό Δντή της Κέρκυρας , γιατί δεν εμπόδισαν την σημερινή καταστροφή.
Άποψη μας είναι ότι η εισαγγελία της Κέρκυρας πρέπει να αξιοποιήσει άμεσα όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και να κάνει το καθήκον της, χωρίς δισταγμό!
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ πρέπει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις στηρίζοντας την υλοποίηση του σχεδιασμού για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ως την μόνη νόμιμη και ρεαλιστική διέξοδο από την κρίση.
ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ πρέπει να απομονώσουν πάραυτα τα τοπικά κυκλώματα της ανομίας και να συμβάλλουν δημιουργικά στην επίλυση της κρίσης αναλαμβάνοντας το δικό τους μερίδιο στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων»”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος