Συνεργεία αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων βροχόπτωσης και ισχυρών ανέμων τις περασμένες ημέρες, πραγματοποίησαν συνεργεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. 

Οι παρεμβάσεις έγιναν με τη συνεργασία των Δ/νσεων Καθαριότητας-Μηχανολογικού εξοπλισμού-Πολιτικής Προστασίας και πρασίνου, Έργων-Ανάπτυξης-Επενδύσεων & Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και Καθημερινότητας υπό την εποπτεία των αρμόδιων Αντιδημάρχων, Θεοφάνη Σκέμπρη, Χαρίτωνα Κουτσούρη και Νικόλαου Μουζακίτη.

Οι παρεμβάσεις αφορούν μεταξύ άλλων: 

  • Στη διάνοιξη δρόμων με την απομάκρυνση πεσμένων δέντρων στην περιοχή Σινιών και δη: στον κεντρικό δρόμο Σινιών, στην Ξυλουργία Σινιών (κεντρικός δρόμος) , Σάντα, Βίγλα, Αυλάκι, Πόρτα, στους Βελονάδες κα.
  • Στην αντιμετώπιση κατολισθήσεων και στο Λαύκι, στο γήπεδο Θιναλιακού κα.
  • Στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων  και γενικότερα προβλήματα. Αποκαταστάθηκαν από το συνεργείο καθημερινότητας προβλήματα που προκλήθηκαν σε καλώδια ηλεκτροφωτισμού λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (Ξυλουργία Σινιών κ.α).

Αποτέλεσμα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας ήταν ο μετριασμός των καιρικών επιπτώσεων στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας καλεί τους δημότες, πρωτίστως για την ασφάλειά τους, να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, επείγοντες ιατρικούς ή άλλους λόγους, μπορούν να καλούν στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, στα τηλέφωνα: 2663360155 και 69744555184 Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας Θεοφάνης Σκέμπρης, 6974466941 προϊστάμενος Πολιτικής προστασίας Γεώργιος Μαυρόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος