Στους 46 οι Κερκυραίοι που θα συμμετάσχουν στο 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο 5ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί 12 -15 Ιουνίου στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Κέρκυρα, προσήλθαν στις κάλπες 300 μέλη και εξέλεξαν 38 συνέδρου που μαζί με άλλα 8 αριστίδιν μέλη, θα εκπροσωπήσουν το νησί. Στο Συνέδριο θα υπάρξει και διαδικτυακή συμμετοχή.

Όπως τονίζει ο Συντονιστής της ΝΕ Χρήστος Μωραϊτης, στο Συνέδριο θα υπάρξουν καταστατικές αλλαγές, που θα αφορούν μεταξύ άλλων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην εκλογή ανάδειξης προέδρου. Παράλληλα, θα γίνει συζήτηση για τις προϋποθέσεις που οδήγησαν στις τελευταίες εκλογικές ήττες, ενώ θα αναπτυχθούν και πολιτικές θέσεις για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον ελληνικό λαό. Οι θέσεις της ΚΕ, όπως είπε, είναι αρκετά αυτοκριτικές ως προς τους λόγους που οδήγησαν στην ήττα το 2023 ενώ υπάρχουν αρκετοί που τονίζουν ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση και για την ήττα του 2019.

Αναφερόμενος στην αναζωπύρωση της συζήτησης, για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αναλάβει και πάλι τα ηνία του κόμματος ή να ηγηθεί ενός ευρύτερου φορέα της Κεντροαριστερας, ο κ. Μωραϊτης δήλωσε, ότι “η συζήτηση αυτή είναι επιβλαβής και θα πρέπει να σταματήσει. Εξήγησε ότι ο Α. Τσίπρας δεν έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να αναλάβει εκ νέου ενεργό ρόλο και η αναμονή μιας τέτοιας πράξης, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνει πολιτικά ή οργανωτικά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος