Κέρκυρα: Πρόστιμο €30.000 σε 62χρονο για κακοποίηση ζώου

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 62χρονος ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελίες πολιτών γιατί είχε αφήσει επί ώρες δεμένο το σκυλάκι του στο Σολάρι ενώ διαπιστώθηκε ότι το είχε περιλούσει με πετρέλαιο.

Στον 62χρονο, επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 30.000 για κακοποίηση ζώου ενώ συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφόρου.

Ο συνήγορός του ανέφερε ότι το σκυλί είχε τσιμπούρια και ο ιδιοκτήτης του θεώρησε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τα καταπολεμήσει ήταν να του βάλει πετρέλαιο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας η κυρία Φανή Μέριανου, μια από τις πολίτες που βρέθηκαν μπροστά στο γεγονός, ανέφερε ότι το σκυλάκι ήταν δεμένο για 3,5 ώρες στο πεζοδρόμιο ενώ ο 62χρονος έπινε καφέ σε διπλανή καφετέρια. Στο διάστημα αυτό λογομάχησε με ανθρώπους που προσπάθησαν να πλησιάσουν το ζώο και να του δώσουν νερό. Όταν τελικά ειδοποίησαν την  αστυνομία, διαπίστωσαν ότι στο τρίχωμα του σκύλου υπήρχε πετρέλαιο το οποίο του είχε δημιουργήσει δερματικά προβλήματα. Ο κτηνίατρος που τελικά το περιποιήθηκε διαπίστωσε ότι έχει φοβική συμπεριφορά γεγονός που παραπέμπει σε κακοποίηση. Το σκυλάκι βρήκε τελικά ζεστασιά σε κυρία η οποία δέχθηκε να το υιοθετήσει. Όσο για το διοικητικό πρόστιμο, ο 62χρονος θα πρέπει να προσφύγει στο διοικητικό εφετείο αν θέλει να διεκδικήσει τη μείωσή του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος