Στην Κέρκυρα το πρώτο ευρωπαϊκό Open Water Junior

Στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί 29 Σεπτεμβριου – 1 Οκτωβρίου 2023, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης Open Water Junior.

Θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα φιλοξενήσει αντίστοιχη διοργάνωση, όπως δήλωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του ΝΑΟΚ Γιώργος Δημουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος και ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας και ολυμπιονίκης, Σπύρος Γιαννιώτης.

Την απόφασή τους να στηρίξουν τη διοργάνωση προ όφελος του αθλήματος αλλά και της Κέρκυρας η οποία θα αναδειχθεί μέσα από μια τέτοια ευρωπαϊκή διοργάνωση, δήλωσαν τόσο η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς και ο Νομικός Σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Σπύρος Κλαδάς.

Στους αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ και αναμένεται να συμμετάσχουν 200 αθλητές και αθλήτριες. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) Ηλιακών Κατηγοριών (LEN European Junior Open Water Swimming Championships) περιλαμβάνει κατηγορίες αθλητών και αθλητριών: παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων και νέων ανδρών και γυναικών με συμμετοχές από 25 εθνικές ομάδες της Ευρώπης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος