Στην Κέρκυρα το 20ο Θερινό Ράλλυ ΛΕΚΑΜ από 3 έως 5 Ιουνίου

Το νησί των Φαιάκων επέλεξε η Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας για τη διεξαγωγή του 20ου Θερινού Ράλλυ ΛΕΚΑΜ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας τις 3-4 και 5 Ιουνίου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός ο ανταγωνισμός των πληρωμάτων στις επιμέρους δοκιμασίες του αγώνα και αφετέρου η απόλαυση της διαδρομής και φυσικά η προβολή του τόπου διεξαγωγής.

Ο αγώνας είναι ουσιαστικά διήμερος και εντάσσεται στο πρωτάθλημα regularity (πλοήγησης και ακρίβειας) κλασικών αυτοκινήτων της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι τα πληρώματα θα πρέπει να ακολουθήσουν την διαδρομή που θα τους δοθεί στο βιβλίο διαδρομής (roadbook) και σε επιλεγμένα σημεία (ειδικές διαδρομές) θα πρέπει να τηρήσουν σταθερή μέση ωριαία ταχύτητα.

Ο αγώνας χωρίζεται σε 2 σκέλη: Το Σάββατο 3 Ιουνίου εκκίνηση από τη Σπιανάδα τις 14:30 με κατεύθυνση την κεντρική και νότια Κέρκυρα και τερματισμό στο ξενοδοχείο Belvedere στις Μπενίτσες. Την Κυριακή 4 Ιουνίου εκκίνηση από τη Σπιανάδα τις 11:30 με κατεύθυνση τον βορρά. Θα υπάρξει μεσημβρινή στάση στο περίφημο Canal D’Amour και αργότερα επιστροφή και τερματισμός πάλι στο ξενοδοχείο Belvedere.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές στους νικητές των κατηγοριών και στη συνέχεια θα παρατεθεί γεύμα εκ μέρους της διοργάνωσης. Την επόμενη μέρα 5 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η επιστροφή των αγωνιζομένων στη Μακεδονία από όπου θα έρθουν οι περισσότεροι. Φυσικά θα υπάρξουν και συμμετοχές πληρωμάτων από την Κέρκυρα, καθώς είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για κατόχους ιστορικών αυτοκινήτων, να γνωρίσουν το πλαίσιο διεξαγωγής των αγώνων regularity.

Η εκδήλωση τελείται με την υποστήριξη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος