Με μεγάλη ατζέντα ο Υπουργός Κ. Καραμανλής στην Κέρκυρα αύριο

Το έργο των φραγμάτων αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Τρίτη 28 Ιουνίου,  ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής κατά την επίσκεψη του στην Κέρκυρα.

“Ο Υπουργός φαίνεται πως έρχεται στην Κέρκυρα με μεγάλη ατζέντα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης μιλώντας σήμερα στο σταθμό μας.
Πάντως το επίσημο πρόγραμμα του Υπουργού περιλαμβάνεται 9.00 π.μ. σύσκεψη στην Περιφέρεια με την συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού, καθώς και φορέων.
Στη συνέχεια 11.30 π.μ. θα μεταβεί στο μουσείο Καποδίστρια,12.10 π.μ. στο Δημαρχείο της πόλης, 12.30 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα όπου θα έχει συνάντηση με τον Μητροπολίτη και το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο.
Στο μεταξύ οι 3 Δήμαρχοι της Κέρκυρας συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή εν όψει της επίσκεψης του Υπουργού και συζήτησαν τα μεγάλα προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης της Κέρκυρας. Μιλώντας σήμερα στο σταθμό μας, οι Δήμαρχοι Βορρά και Νότου δηλώνουν, ότι το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και η διάσπαση της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, που παραμένει ζητούμενο μετά τη διάσπαση των Δήμων, δεδομένου ότι η ΔΙΑΔΕΥΑΚ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις πολύ συχνές βλάβες και διακοπές νερού.
Ο Κώστας Λέσσης μάλιστα υπενθυμίζει, ότι υπάρχει μελέτη δεκαετιών που μας λέει ότι οι απώλειες του νερού είναι πάνω από 60% λόγω παλαιότητας του δικτύου και δεν έχει γίνει κανένα διορθωτικό έργο αυτής της κατάστασης η οποία με το χρόνο γίνεται χειρότερη. “Είναι φυσικό με τόσο μεγάλες απώλειες να στερεύουν οι γεωτρήσεις” τονίζει ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας ο οποίος επίσης υψώνει τον τόνο της φωνής του διότι ακυρώθηκαν σοβαρά έργα ύδρευσης στη Νότια Κέρκυρα όπως αντικαταστάσεις δικτύων και μονάδα αφαλάτωσης.

Από την πλευρά του Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης συμφωνεί απολύτως με το αίτημα του διαχωρισμού της διαδημοτικής επιχείρησης για κάθε Δήμο και επαναλαμβάνει ότι το μεγαλύτερο θέμα και για το βορρά είναι η συντήρηση του δικτύου. Σε ότι αφορά τα έργα που έχουν ήδη προγραμματιστεί στο Βορρά, από την Διαδημοτική επιχείρηση εκτιμά ότι υπάρχουν τρόποι για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ όπως έγινε και με τη διάσπαση των δήμων.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του έχει ως εξής:

8:30 Άφιξη
9:00 Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με Περιφερειάρχη, Δημάρχους και φορείς
11:00 Δηλώσεις στα ΜΜΕ
11:00 Μουσείο Καποδίστρια
12:10 Δημαρχείο Κεντρικής Κέρκυρας
12:30: Αγιος Σπυρίδωνας – Συνάντηση με Μητροπολίτη
18:30 Εκδήλωση – ομιλία στο Επιμελητήριο
Ο κ. Καραμανλής θα αναχωρήσει με τη βραδινή πτήση.

Ρεπορτάζ: Μαρία Παγκράτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος