Στην Κέρκυρα ο Ν. Γιατρομανωλάκης: Master Plan και τέλος πολιτισμού στο επίκεντρο των συζητήσεων

Στην Κέρκυρα χθες και σήμερα ο Υφυπουργός πολιτισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης. Την Τετάρτη 31 Αυγούστου συναντήθηκε στο Σαν Τζάκομο με πολιτιστικούς φορείς του νησιού, οι οποίοι του ζήτησαν τη θεσμοθέτηση τέλους για τον πολιτισμό ενώ ο ίδιος τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ενιαίου πολιτιστικού master plan.

Ο κ. Γιατρωμανωλάκης  θα παραβρεθεί στη συνέντευξη τύπου κατά την οποία θα ανακοινωθεί η έναρξη του πρώτου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Κέρκυρας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, κατέγραψε την ιδιαιτερότητα του πολιτιστικού αποθέματος της Κέρκυρας, το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί προκειμένου να καταστεί μοχλός πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου συμφώνησε με την αναγκαιότητα δημιουργίας ενιαίου πολιτιστικού επιχειρησιακού σχεδίου προκειμένου να μην υπάρχουν πολλές και αδύναμες προσπάθειες, ενώ κάλεσε τον κ. Γιατρομανωλάκη να βοηθήσει στη θεσμοθέτηση πολιτιστικού τέλους κατά την είσοδο των επισκεπτών στο αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος