Στην Κέρκυρα ο Μ. Βορίδης για τις εκδηλώσεις της 21ης Μαΐου

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της 157ης  Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Γ.Γ. του Πρωθυπουργού προς τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων. Στις εκδηλώσεις αναμένεται να παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει καθοριστεί ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ
08:00 Έναρξη εορτασμού με χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες, Σημαιοστολισμό Δημοσίων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, εμπορικών καταστημάτων και οικιών μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου.
18:30 Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Γαρίτσας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αειμνήστων: Πρωτεργάτη της Ένωσης Μητροπολίτη Αθανασίου και των Επιφανών Τέκνων της Κέρκυρας που συντέλεσαν στην Ένωση. Κατάθεση στεφάνου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο στον τάφο του Αείμνηστου Ιεράρχη. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερή Μονή Πλατυτέρας, στον τάφο   του   Αείμνηστου   πρώτου   Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια και κατάθεση στεφάνων από τις κα Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

21:15 Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών Χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ
08:00 Έπαρση Σημαίας στο ΝΑΣΚΕ με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος που θα παρα- ταχθεί στο χώρο προ της πύλης.
11:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Κερκύρας  Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

12:00   Πανηγυρικός της ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής. Θα εκφωνήσει ο Δημήτριος Μεταλληνός Δρ. Ιστορίας – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με θέμα: «Από το 1821 στο 1864».
12:45 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου.
20:00 Υποστολή Σημαίας στο ΝΑΣΚΕ με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος

21:15 Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών Χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος