Στ. Γκίκας: Σχολικά γεύματα από τον επόμενο χρόνο και στην Κέρκυρα

Θέματα που αφορούν στο Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων και στην υλοποίηση της νομοθεσίας περί υιοθεσιών, κοινωνικών δομών και επιδομάτων πρόνοιας, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνεργασίας του βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ., Στέφανου Γκίκα, με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι έγινε αποδεκτό αίτημά του ώστε από την ερχόμενη σχολική χρονιά, 2021 – 2022, σχολικές μονάδες των Δήμων Κεντρικής, Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων που υλοποιείται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Σημειώνεται ότι για την τρέχουσα σχολική χρόνια, το Πρόγραμμα συμπεριέλαβε 185.000 μαθητές από 1.227 σχολικές μονάδες σε 74 Δήμους της Χώρας.

Στη δήλωσή του ο Βουλευτής ανέφερε:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την ικανοποίηση του αιτήματος να συμπεριληφθούν σχολικές μονάδες της Κέρκυρας, από την επόμενη σχολική χρονιά, στο Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων του ΟΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα, για την Κέρκυρα προβλέπονται 700 περίπου μερίδες την ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός του ζεστού γεύματος στα Δημοτικά Σχολεία αποτελεί Εθνικό Πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Πρόκειται για έναν θεσμό που εφαρμόζεται στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, αφού συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στην μαθητική κοινότητα. Το Πρόγραμμα συνεισφέρει και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής. Τα προϊόντα που επιλέγονται για την παρασκευή των γευμάτων είναι ντόπια και υψηλής διατροφικής αξίας, ενώ αυξάνονται και οι θέσεις εργασίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος