Σπ. Νεράντζης: Συνεχίζουμε “Όλοι Μαζί”, σταματάμε τη συλλογή ειδών ένδυσης

Η εθελοντική κίνηση “όλοι μαζί μπορούμε” δεν σταματά τη δράση της. Αυτό ξεκαθάρισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπός της Σπύρος Νεράντζης.

Αυτό που σταματά είναι η συλλογή ένδυσης και υπόδησης στον Δήμο κεντρικής Κέρκυρας. Δράση η οποία θα καλυφθεί από τον Δήμο, ο οποίος έχει ήδη αναδείξει τον ανάδοχο του έργου. Συνολικά αναμένεται η τοποθέτηση 26 κάδων διαχείρισης ρουχισμού και υπόδησης. Το υλικό θα μαζεύεται και θα διαχωρίζεται, τα χρήσιμα αντικείμενα να δίδονται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη ενώ τα υπόλοιπα θα οδηγούνται στην ανακύκλωση.

Εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους αναστέλλεται η συγκεκριμένη δράση, ο κ. Νεράντζης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

“Ξεκινήσαμε το 2019 και μέσα σε τρία χρόνια όλοι μαζί καταφέραμε να αναδείξουμε την ευαισθησία και την συμμετοχή των συμπολιτών μας στην ανακύκλωση και στα θέματα περιβάλλοντος! Με τη συμμετοχή και τη στήριξη των συμπολιτών μας, όλοι μαζί, δείξαμε τον δρόμο για την μείωση του όγκου των απορριμμάτων και στα είδη ένδυσης και υπόδησης και μάλιστα με εκπληκτικά αποτελέσματα. Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή η οποία προσπαθώντας να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα κατάφερε στα τέλη Ιούλιου του 2021, να ολοκληρώσει την διαγωνιστική διαδικασία και να αναδειχθεί ανάδοχος για την δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Παραμένοντας πιστοί στην αρχική μας θέση, ότι θα σταματήσουμε την οποιαδήποτε εθελοντική μας προσπάθεια, από την στιγμή που θα είναι σε θέση να την αναλάβει ο Δήμος μας και θεωρώντας ότι ένα διάστημα 60 ημερών είναι υπέρ αρκετό για να αρχίσει να εγκαθίσταται ο ανάδοχος, ανακοινώνουμε ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 σταματάμε την ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης στα όρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Ο κόκκινος κάδος Ανακύκλωσης που βρίσκεται έξω από τα ΚΕΠ στην Νομαρχία, θα αποσυρθεί την Κυριακή στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας για αυτό το υπέροχο ταξίδι αυτά τα τρία χρόνια και είμαστε σίγουροι ότι ο Δήμος μας θα ανταποκριθεί πολύ καλύτερα από εμάς στην παροχή της ανάλογης υπηρεσίας. Συγχρόνως ευελπιστούμε στο σύντομο μέλλον ο Δήμος μας να έχει την θέληση και την δυνατότητα να αναλάβει και τους άλλους δύο δρόμους που έχουμε ανοίξει με την βοήθεια των συμπολιτών μας και άλλων φορέων : την συλλογή πλαστικών καπακιών και την αξιοποίηση των Γωνιών Ανακύκλωσης!”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος