Σε καλή πορεία οι εργασίες κατασκευής μαρίνας στη Σπηλιά

Την πορεία των εργασιών στο εργοτάξιο του τουριστικού καταφυγίου στο «Καφέ Γυαλί» επιθεώρησε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής , ο οποίος ανακοίνωσε ότι έως το τέλος Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στην λιμενολεκάνη και στη συνέχεια θα προχωρήσει η τοποθέτηση των πλωτών προβλητών, οι οποίες βρίσκονται ήδη στο χώρο.

Ένα έργο που αναμένεται να αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και ιδιαίτερα την περιοχή της Σπηλιάς.

Αντίθετα, όσον αφορά την ολοκλήρωση των κτιρίων που στέγαζαν παλιά εκδοτήρια και καφέ, οι ρυθμοί είναι πιο αργοί καθώς η ανακατασκευή τους γίνεται υπό επίβλεψη της αρχαιολογίας. Ας σημειωθεί, ότι οι χώροι αυτοί, μετά την ολοκλήρωσή τους, θα ενοικιαστούν από τον ΟΛΚΕ για χρήση καταστημάτων.

Σε καλή πορεία οι εργασίες κατασκευής μαρίνας στη Σπηλιά

Παράλληλα, θα προχωρήσει ένα κρίσιμο έργο που αφορά τον αγωγό των όμβριων ο οποίος και θα λύσει περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία δημιουργούνται με την ρύπανση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σπηλιάς. Με την ολοκλήρωση της δημιουργίας του νέου αγωγού, η ΔΕΥΑΚ α προχωρήσει στη συνέχεια σε διαχωρισμό όμβριων και λυμάτων για να μην έρχονται στον αγωγό απορροής λύματα.

“Με μεθοδικότητα, με αποφασιστικότητα και με σχεδιασμό θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε έργα που θα αναβαθμίσουν τις δημόσιες υποδομές και θα δώσουν νέα δυναμική πνοή ανάπτυξης στα νησιά μας”, δήλωσε ο κ. Τρεπεκλής μετά την επιθεώρηση των έργων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος