Στο καθημερινό τους πρόγραμμα επανήλθαν τα περίπου 80 παιδιά του νηπιαγωγείου Καναλίων και οι οικογένειές τους, μετά την προσωρινή αναστάτωση που προέκυψε λόγω αιτήματος του ιδιοκτήτη για αναπροσαρμογή του μισθώματος του κτηρίου. Οι γονείς είχαν αντιδράσει στο κλείσιμο του κτηρίου και δεν είχαν δεχθεί λύση στέγασης και των 80 νηπίων στα δύο προκάτ κτήρια στο χώρο του σχολείου, ούτε τον διαμοιρασμό των παιδιών σε γειτονικά σχολικά συγκροτήματα.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2026, το θέμα συζητήθηκε εκτενώς και το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα, δεδομένου του επείγοντος χαρακτήρα της επαναλειτουργίας του σχολείου.
Στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης, αποφασίστηκε παράλληλα η διήμερη αναστολή λειτουργίας, η οποία κρίθηκε αναγκαία μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και συναφθεί η νέα σύμβαση μίσθωσης, η οποία διαμορφώνεται στο ποσό των 1.600 ευρώ μηνιαίως. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες με δυνατότητα παράτασής της για ίσο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος