Σ. Ζαχαράκη: Η Κέρκυρα μπορεί να γίνει πρότυπο θεματικού τουρισμού (upd)

Διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποιεί από το πρωί της Παρασκευής 16 Ιουλίου η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα. Ζαχαράκη, κατά την παραμονή της στην Κέρκυρα, συνοδευόμενη από τον βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ., Στέφανο Γκίκα, συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου και τον Σεβ. Μητροπολίτη, Νεκτάριο.

Λίγο πριν συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων στο Επιμελητήριο, συνομίλησε με αντιπροσωπεία εργαζομένων στον τουρισμό, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση με αφορμή την παρουσία της στο νησί. Αμέσως μετά μετέβη στο Φαληράκι προκειμένου να επισκεφθεί τη Σχολή Ξεναγών και το ΙΕΚ Τουρισμού. Το απόγευμα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας και παραβρέθηκε στα εγκαίνια του ξενοδοχείου Angsana, χωρίς όμως την παρουσία του ΥΠΕΞ ΝίκοΥ Δένδια, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Το Σάββατο αναμένεται να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Νότου και να επισκεφθεί επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών προϊόντων.

Σ. Ζαχαράκη: Η Κέρκυρα μπορεί να γίνει πρότυπο θεματικού τουρισμού (upd)

Η Υφυπουργός τουρισμού, ευχαρίστησε τους Στ. Γκίκα, Ρ. Κράτσα και Μ. Υδραίου για τη συνεργασία τους, ενώ αναφερόμενη σε συγκεκριμένα ζητήματα που της τέθηκαν δήλωσε ότι έχει προγραμματιστεί η αποπληρωμή της λειτουργίας του ξενοδοχείου Covid, ενώ εξετάζεται και σύμβαση με δεύτερο.

Στα θέματα της εκπαίδευσης η κα. Ζαχαράκη είπε ότι άμεσα θα υλοποιηθεί το μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, για εξειδικευμένες επιμορφώσεις που αφορούν στην τοπική κοινωνία. Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Σχολής Τουρισμού, δόθηκε λύση με τρίμηνη παράταση συμβάσεων που για πρώτη φορά πέρασε από τη Βουλή. Παράλληλα η Κέρκυρα είναι το μόνο νησί με προγράμματα εκπαίδευσης που θα λειτουργήσουν σε τρία διαφορετικά σημεία, βορά, μέση και νότο.

Παράλληλα, το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης θα προφέρει επιδοτούμενα προγράμματα σε 30.000 εργαζομένους σε ολόκληρη τη χώρα σε βάθος τριών χρόνων. Η Κέρκυρα, όπως είπε, μπορεί αν γίνει πρότυπο ειδικού τουρισμού που θα αφορά θαλάσσιο τουρισμό, γαστρονομία, θρησκευτικό τουρισμό και οικοτουρισμό.

Ως  προς τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους του τουρισμού, είπε ότι δόθηκαν 40,7 δις για τη στήριξη της οικονομίας και της εργασίας. Το πρόγραμμα Συνεργασία και η αναστολή συμβάσεων έδωσαν την ευκαιρία στην αγορά να παραμείνει όρθια και να μπορέσει να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει στην επόμενη ημέρα. Η Κέρκυρα, κατέληξε, έχει τα δικά της ζητήματα που εξετάζονται ξεχωριστά.

Σ. Ζαχαράκη: Η Κέρκυρα μπορεί να γίνει πρότυπο θεματικού τουρισμού (upd)

Συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο 

Κατά την παρουσία της κυρίας Ζαχαράκη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, υπεγράφη  μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου, στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Πανεπιστήμιο εκπροσώπησε ο Αντιπρύτανης, Ευστάθιος Μακρής, και η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμ. Τουρισμού, Κάτια – Λήδα Κερμανίδου. Η περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα – Τσαγγαροπούλου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τόσο η επίσκεψη της Υφυπουργού όσο και η υπογραφή του μνημονίου αποδεικνύει το ενδιαφέρον της πολιτείας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων, της έρευνας και την ποιοτικής εξειδίκευσης των στελεχών που υπηρετούν τον τουρισμό της χώρας. Τόσο ο κ. Μακρής όσο και η κα Κερμανίδου τόνισαν ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προωθεί την υψηλή εξειδίκευση των στελεχών του τουρισμού και ευχαρίστησαν την Υφυπουργό, την Περιφερειάρχη αλλά και τον βουλευτή για την ευκαιρία που δίδουν για τη διασύνδεση του ιδρύματος με την κοινωνία και την πραγματική οικονομία.

Σ. Ζαχαράκη: Η Κέρκυρα μπορεί να γίνει πρότυπο θεματικού τουρισμού (upd)

Σχολές τουρισμού και Ξεναγών 

Κατά τη συνάντηση της κυρίας Ζαχαράκη με την Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου στο San Giacomo, έγινε εκτενής αναφορά στη σχολή Ξεναγών και το Ι.Ε.Κ τουρισμού. Η Δήμαρχος ανέφερε ότι “με την δημιουργία της Σχολής Ξεναγών στο νησί μας, αλλά και τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Ι.Ε.Κ Τουρισμού, το οποίο έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και παίζει καθοριστικό ρόλο για τις τουριστικές επιχειρήσεις, η Κέρκυρα μπαίνει στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης, εκεί που δικαιωματικά πρέπει να είναι ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς”.

Η κ. Υδραίου  αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου για την ενίσχυση των υποδομών και κατ’  επέκταση του τουριστικού προϊόντος,  που αποτελεί το βασικό παράγοντα της τοπικής  οικονομίας. Κλείνοντας η  Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά την κ. Ζαχαρακη,  κάλεσε τους δημότες  να τηρούν τα μέτρα προστασίας προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πανδημία  και να εμβολιαστούν, όσοι δεν έχουν εμβολιστεί μέχρι σήμερα. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Παναγιώτης Βαρούχας, και η αντιδήμαρχος  Πολιτισμού, Χρυσούλα Τόμπρου.

Σ. Ζαχαράκη: Η Κέρκυρα μπορεί να γίνει πρότυπο θεματικού τουρισμού (upd)

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη 

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο. Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε την κυρία Ζαχαράκη να μεταφέρει στην κυβέρνηση την ανάγκη δημιουργίας έργων υποδομών για τη στήριξη του τουρισμού στο νησί, ενώ δόθηκε έμφαση στη πολύχρονες επαφές που υπάρχουν με τη Ρωσία και τις ανατολικές χώρες σε επίπεδο προσκυνηματικού τουρισμού και οι οποίες αναπτύχθηκαν από τα πρώτα χρόνια της θητείας του κ. Νεκταρίου με τη βοήθεια του τότε Δημάρχου, Σωτήρη Μικάλεφ. Αναφερόμενος στην πανδημία, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι στις τάξεις του κλήρου της Κέρκυρας δεν υπάρχει αντιεμβολιαστικό ρεύμα, ο ίδιος μάλιστα έχει ζητήσει να μην γίνονται κινήσεις που δημιουργούν σύγχυση στους πιστούς αφού στόχος είναι η ανοσία του πληθυσμού.

Σ. Ζαχαράκη: Η Κέρκυρα μπορεί να γίνει πρότυπο θεματικού τουρισμού (upd)

Εργαζόμενοι και τουριστικοί φορείς 

Η Υφυπουργός Τουρισμού συναντήθηκε, εκτός προγράμματος, με εκπροσώπους εργαζομένων του τουρισμού που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Επιμελητήριο. Εκεί, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σταμάτης Πελάης, τόνισε το πρόβλημα που υπάρχει με την υλοποίηση της προβλεπόμενης από τη ΣΣΕ επαναπρόσληψης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, την ανάγκη οικονομικής στήριξης των ανθρώπων τόσο του τουρισμού όσο και της εστίασης, που αντιμετώπισαν το μεγάλο βάρος της κρίσης που επέφερε η πανδημία και το διετές κλείσιμο του τουρισμού. Παράλληλα ζήτησε να υπάρχει μόνιμη λύση των προβλημάτων λειτουργίας της Σχολής Τουρισμού αλλά και μετεκπαίδευση των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι πολλές επιχειρήσεις δεν τους προτιμούν για να μην πληρώσουν την προβλεπόμενη αύξηση του 10% στους μισθούς τους, χωρίς να αντιλαμβάνονται την ποιοτική αύξηση που προσφέρουν τα εκπαιδευμένα στελέχη.

Από την πλευρά των τουριστικών φορέων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μπ. Βούλγαρης, και Ενοικιαζομένων Δωματίων, Π. Κατσαρός, έθεσαν θέματα λειτουργικής καθημερινότητας όπως η επίλυση των ζητημάτων του ΙΕΚ Τουρισμού, την πληρωμή του ξενοδοχείου καραντίνας, τη διατήρηση της καθαριότητας στο νησί, τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού, τα προγράμματα στα οποία δεν μπορούν να ενταχθούν τα μικρά καταλύματα, τη λειτουργία μικρών λιμανιών και προβλητών κ.α.

Σ. Ζαχαράκη: Η Κέρκυρα μπορεί να γίνει πρότυπο θεματικού τουρισμού (upd)

Στέφανος Γκίκας 

Ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, συνόδευσε την Υφυπουργό Τουρισμού κατά τις επαφές της στην Κέρκυρα, ενώ έλαβε τα εύσημα για το γεγονός ότι ήταν το πρόσωπο που έδρασε προκειμένου να έλθει τη κυρία Ζαχαράκη στην Κέρκυρα και να δει από κοντά τα ζητήματα που της θέτουν οι φορείς. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι επαφές θα φέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα ως προς την επίλυση τοπικών θεμάτων και ευχαρίστησε την κυρία Ζαχαράκη για το γεγονός ότι βοήθησε την Κέρκυρα ως Υφυπουργός Παιδείας αλλά και Τουρισμού. Στόχος όπως είπε, είναι να τεθούν οι βάσεις για να γίνει η Κέρκυρα κέντρο θαλάσσιου τουρισμού.

Σ. Ζαχαράκη: Η Κέρκυρα μπορεί να γίνει πρότυπο θεματικού τουρισμού (upd)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος