Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου: Ισχυρά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ιδρύματος

Το θέμα της μείωσης των εισακτέων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο Πρύτανης του ιδρύματος, Ανδρέας Φλώρος.

Ο κ. Φλώρος ανέφερε ότι με βάση τις προσομοιώσεις που έγιναν στη βάση των περυσινών αποτελεσμάτων, η συγκεκριμένη μείωση ήταν αναμενόμενη. Υπενθύμισε ότι τα πανεπιστήμια είχαν δεχθεί την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής με προϋπόθεση τη μείωση των εισακτέων στα κεντρικά πανεπιστήμια, γεγονός που θα μείωνε τις πιέσεις  στα περιφερειακά.

Ως προς τον κίνδυνο να μην λειτουργήσουν Τμήματα που αντιμετωπίζουν ζητήματα, δήλωσε ότι ο κίνδυνος αυτός αφορά πανεπιστημιακά τμήματα τα οποία δεν έχουν προλάβει να ολοκληρωθούν ακαδημαϊκά και διοικητικά. Τέτοια Τμήματα υπάρχουν και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο όπως είναι το Μουσικολογίας στο Ληξούρι και το Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Λευκάδα που «φαίνεται ότι δεν θα λειτουργήσουν ποτέ».

Ο κ. Φλώρος επισήμανε ότι «η όποια κίνηση εξορθολογισμού θα πρέπει να λάβει υπόψη της και άλλα ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι μόνο τον αριθμό εισακτέων». «Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο» εξήγησε «έλαβε πρόσφατα την ανώτατη αξιολόγηση που μπορεί να λάβει ελληνικό πανεπιστήμιο. Το ίδιο συνέβη και για τα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων Πληροφορικής και Ιστορίας, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο αντιμετωπίζει ζήτημα μικρού αριθμού εισακτέων. Αυτό είναι αντιφατικό. Η μείωση οφείλεται στον συνδυασμό του μεγάλου μεγάλου όγκου εισακτέων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής».

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κατέληξε λέγοντας ότι το ίδρυμα σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουν δρομολογήσει ενέργειες προκειμένου να κάνει πιο εύκολη τη διαμονή φοιτητών στα νησιά μας, όπως η επέκταση της δωρεάν σίτισης και στέγασης  με περισσότερες κλίνες στα νησιά μας, έως ότου δημιουργηθούν οι φοιτητικές εστίες και λύσουν μόνιμα του θέμα της διαμονής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος