Περιφερειακό Συμβούλιο: Ομόφωνη συμφωνία διεκδίκησης του πρώην 6ου Δημοτικού Σχολείου Γαρίτσας

Μακρά υπήρξε η συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τον τύχη του κτηρίου του πρώην 6ου Δημοτικού Σχολείου στην Γαρίτσα. Το κτήριο, κτισμένο το 1900 αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε παρακμιακή κατάσταση ενώ θα μπορούσε να αποτελεί στολίδι για την περιοχή.

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, πρότεινε στο Συμβούλιο, την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την ΕΤΑΔ ώστε να παραχωρηθεί το κτήριο έναντι τιμήματος 1.000 ευρώ το μήνα ή 12.000 το χρόνο. Παράλληλα θα ξεκινούσαν τα έργα αναπαλαίωσής του προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση ενός ψηφιακού μουσείου της Επτανησιακής Ιστορίας.
Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων της Γαρίτσας, Α. Βέργης και το μέλος του Συλλόγου και τεχνικός, Φ. Βλάχος. Τόνισαν ότι η χρήση του κτηρίου θα έπρεπε να είναι ευρύτερη και να καλύπτει ανάγκες της περιοχής ακόμη και εθελοντικά μαθήματα για μαθητές με οικονομικά προβλήτα, χωρίς την καταβολή τιμήματος.
Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ, Θ. Γαλιατσάτος, κάλεσε την περιφερειακή αρχή να ζητήσει από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση απόδοσης του κτηρίου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έτσι ώστε να μην δοθεί κανένα τίμημα προς την ΕΤΑΔ, όπως έγινε και με την περίπτωση των πρώην Δικαστηρίων αφού αυτά είναι εμβληματικά κτήρια που ανήκουν στον Κερκυραϊκό Λαό. Στο ίδιο μήκος τάχθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις, θεωρώντας ότι η απόδοση κτηρίων στην ΕΤΑΔ και το υπερταμείο, τη στιγμή που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στέγασης δράσεων της αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
Περιφερειακό Συμβούλιο: Ομόφωνη συμφωνία διεκδίκησης του πρώην 6ου Δημοτικού Σχολείου Γαρίτσας
Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, επιμένοντας στην πρόθεσή της να αναγεννήσει και να αξιοποιήσει προς όφελος της κερκυραϊκης κοινωνίας το ιστορικό κτίριο του πάλαι ποτέ 6ου Δημοτικού Σχολείου στη Γαρίτσα, δέχτηκε την πρόταση της αντιπολίτευσης να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή με επικεφαλής την ίδια, με σκοπό να διεκδικήσει από το Υπουργείο Οικονομικών τη δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Όπως υπογράμμισε η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο δεδομένων των συνθηκών που διέπουν το νομικό καθεστώς της ΕΤΑΔ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Περιφερειάρχης τόνισε την πολλάκις εκπεφρασμένη βούλησή της να προχωρήσει στην καλύτερη δυνατή λύση για την αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου, με τη δημιουργία ενός σύγχρονου ψηφιακού μουσείου, που θα προβάλει και θα αναδείξει συνολικά τον επτανησιακό πολιτισμό και παράλληλα θα δίνει πολλές ευκαιρίες δραστηριοτήτων στην τοπική κοινωνία.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος