Πέντε νέα οχήματα καθαριότητας στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Με πέντε νέα απορριμματοφόρα οχήματα εξοπλίστηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ανανεώνοντας σημαντικά το στόλο οχημάτων τους. Ήδη έχουν παραληφθεί επτά οχήματα και ως το τέλος του ερχόμενου μήνα αναμένεται να έχουν φτάσει στην Κέρκυρα και τα 17 οχήματα η προμήθεια των οποίων έγινε με το σύστημα leasing. 

Η παραλαβή των πέντε νέων οχημάτων έγινε παρουσία της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου και του Αντιδήμαρχου Καθαριότητας Γιάννη Σερεμέτη ενώ νέα παραλαβή αναμένεται στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Τα νέα οχήματα αφορούν σε:

-4 οχήματα «Απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 4 κ.μ.», ποσού 471.200,00 €,  τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για μεταφορές απορριμμάτων εξυπηρετώντας τις ανάγκες της Δ/νσης Επιχειρησιακού Έργου.

-1 όχημα  «Διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 7,5 τόνων με γερανό και αρπάγη», ποσού 161.200,00 €,  το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για φόρτωση και μεταφορά ογκωδών και βαρειών αντικειμένων εξυπηρετώντας τις ανάγκες της Δ/νσης Επιχειρησιακού Έργου.

Η Δήμαρχος σε δήλωσή της ανέφερε ότι σταδιακά «οι αρμόδιες υπηρεσίες εξοπλίζονται με τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες μας όπως αρμόζει σε έναν ευρωπαϊκό, τουριστικό Δήμο». Η Μ. Υδραίου, ευχαρίστησε επίσης τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γ. Σερεμέτη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γ. Παντελιό, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γ. Πουλή και τον Διευθυντή κ. Κορωνάκη για τη συνεργασία και την κοπιώδη προσπάθεια την οποία κατέβαλαν για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος τον οποίο είχε θέσει η δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της. Σημειώνεται ότι η διαδικασία προμήθειας με το συγκεκριμένο σύστημα ήταν τόσο χρονοβόρα όσο και επίπονη διοικητικά και γραφειοκρατικά καθώς για πρώτη φορά επελέγη ο συγκεκριμένος τρόπος χρηματοδότησης.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης στην ΕΡΤ Κέρκυρας, “με την προμήθεια των οχημάτων με το συγκεκριμένο σύστημα βελτιώνεται άρδην η λειτουργία των υπηρεσιών Καθαριότητας και Επιχειρησιακού Έργου και συνακολούθως η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στο Δήμο”. Παράλληλα, τα νέα οχήματα θα επιτελούν συγκεκριμένο έργο και δεν θα εμπλέκονται με την αποκομιδή του συνόλου των απορριμμάτων ενώ θα χρεωθούν σε συγκεκριμένους οδηγούς για την καλύτερη λειτουργία και συντήρησή τους. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος