Παυλόπουλος – Αναστάσιος στο Συνέδριο Απόδημων Επτανησιών (audio)

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Περιφερειών διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων, στην Κέρκυρα από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου 2018, με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της Περιφέρειάς μας με τις κοινότητες των  απόδημων και όπου γης Επτανησίων.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συνεδρίου θα τιμηθεί για την προσφορά και το έργο του ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος,ενώ τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία  του ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα υπάρξουν τρεις κύκλοι συζητήσεων που θα αφορούν την οικονομία και τις υποδομές, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό ενώ την τελευταία ημέρα θα υπάρξει και κατάθεση βιωματικών εμπειριών από τις συμμετέχοντες απόδημους για τη ζωή τους στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής:

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 Αχίλλειο, ώρα έναρξης: 20.00
Επίσημη τελετή προς τιμή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου.

20:05: Ομιλία – καλωσόρισμα από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο

20:15: Χαιρετισμοί – Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κων/νος Νικολούζος – Εκπρόσωπος Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Κέρκυρας κ. Κων/νος Παυλίδης -Εκπρόσωπος Υπουργείου Εξωτερικών, Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχαήλ Κόκκινος – Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

20:30: Ομιλία – αντιφώνηση Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου
Μικρή προβολή video της δράσης του Μακαριωτάτου

21:00: Πολιτιστικό πρόγραμμα με τη Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας “Καποδίστριας” προς τιμή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας.

21.30: Λήξη επίσημης τελετής.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 Ξενοδοχείο Ionian Park Hotel
09.45: Πέρας προσέλευσης συνέδρων, παρατηρητών Συνεδρίου και προσκεκλημένων.

10.00: Επίσημη έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων και καλωσόρισμα από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

10.15: Χαιρετισμός εκπροσώπου ομογενών και αποδήμων Επτανησίων, Προέδρου Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, κ. Βασιλείου Ματαράγκα

10.25: Χαιρετισμός Δημάρχου Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνου Νικολούζου

10.35: Χαιρετισμός Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου

10:45: Χαιρετισμός εκπροσώπου Κυβέρνησης, Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς – Νικολάου Κουίκ

10:55: Ομιλία του τιμώμενου προσώπου του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων και όπου γης Επτανησίων, Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου.

11:10: Κήρυξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.

11:25: Μικρό πολιτιστικό πρόγραμμα από την Διεθνώς βραβευμένη Παιδική Χορωδία Κέρκυρας.

11.45: Πέρας τελετής.
– Coffee break στο χώρο του ξενοδοχείου Ionian Park Hotel
ΛΗΞΗ ΠΡΩΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
17:30: Επίσκεψη στο Μουσείο Καποδίστρια. Υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και των συνέδρων από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Μουσείου, ξενάγηση, απονομή τιμητικής πλακέτας στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο.

18:30: Έναρξη απογευματινής συνεδρίας 1ης ημέρας εργασιών. Προσέλευση συνέδρων και παρατηρητών.

18.45: Κύκλος ομιλιών συνέδρων// Θεματική ενότητα “Οικονομία, επενδύσεις και υποδομές”
-Β. Κύκλος ομιλιών συνέδρων// Θεματική ενότητα “Εκπαίδευση και ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα των Ιονίων Νήσων στις σχέσεις με τους απόδημους”
-Γ. Κύκλος ομιλών συνέδρων// Θεματική ενότητα “Πολιτισμός, αλληλεπίδραση ομογενών με την ντόπια πολιτιστική δημιουργία, οι προκλήσεις του μέλλοντος”
ΛΗΞΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 Ξενοδοχείο Ionian Park Hotel
09:00 Έναρξη δεύτερης ημέρας συνεδρίου. Προσέλευση συνέδρων και παρατηρητών.
– Προβολή του ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Ποταμιάνου “Η Οδύσσεια των Επτανήσων”, παρουσία του δημιουργού. – Δ. Κύκλος ομιλιών// Θεματική ενότητα “Οι απόδημοι Επτανήσιοι εξιστορούν: Βιωματικές ομιλίες για τις δυσκολίες, τις επιτυχίες και τον τρόπο ζωής των Επτανησίων στο εξωτερικό. Η ανάγκη για συνεργασία όλων μας”.

12.00: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 1ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

12.30: Ξενάγηση συνέδρων σε επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων της Κέρκυρας, συναντήσεις με επιχειρηματίες και παραγωγούς.

18.00 Προσκύνημα στον Άγιο Σπυρίδωνα. Μικρή ξενάγηση στην Πόλη της Κέρκυρας: Επίσκεψη στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης ή/και το Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας. Βόλτα στην Σπιανάδα και την Παλιά Πόλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ