Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων: Χωρίς εισιτήριο, με ποικίλες εκδηλώσεις τα Μουσεία της Κέρκυρας

«Η δύναμη των μουσείων» είναι ο τίτλος της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων που εορτάζεται σήμερα 18 Μαΐου. Τα μουσεία δέχονται επισκέπτες χωρίς εισιτήριο ενώ πολλά από αυτά έχουν οργανώσει εκδηλώσεις.

Το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει ξεκινήσει τον φετινό εορτασμό με στρογγυλή τράπεζα που έχει ήδη πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους μουσείων της Περιφέρειας, σήμερα το πρωί στο Τμήμα Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας, Μουσειολογίας πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και παιχνίδι μικρών μαθητών στα εκθέματα τυπογραφίας, ενώ αύριο το βράδυ στο Πολύτεχνο θα πραγματοποιηθεί ένα βραδινό πάρτι παράλληλα με την έκθεση φωτογραφιών για την Κέρκυρα του σήμερα.

Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών Μουσείο Σολωμού εξάλλου, διοργανώνει απόψε στις 8, διαδικτυακή ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Ι. Σουέρεφ, Αρχαιολόγου Επίτιμου Εφόρου Αρχαιοτήτων, με θέμα: «Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022: Η συμβολή της Εταιρείας Κερκυραϊκών στην έκθεση για τα 200 χρόνια από το 1821». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών στο youtube.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος