Νέες σχολικές μονάδες και Ειδικό Σχολείο σύντομα στη Βόρεια Κέρκυρα

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Πέτρο Αγγελόπουλο.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας έχει θέσει σε προτεραιότητα την παιδεία και κάνει το καλύτερο δυνατόν για την βελτιστοποίηση όλων των σχολικών χώρων. Τόνισε, ότι ο Δήμος, λόγω της μη επαρκούς χρηματοδότησης από το Υπουργείο, χρηματοδοτεί και εξ ιδίων πόρων ανάγκες των σχολείων. Ανέφερε χαρακτηριστικά, την συμβολή του Δήμου στον καθαρισμό των σχολικών μονάδων. Επανέλαβε δε το μόνιμο αίτημα του Δήμου για την δημιουργία νυχτερινού σχολείου και ΕΠΑΛ στην Βόρεια Κέρκυρα. Παράλληλα, ενημέρωσε για την προετοιμασία τριών διθέσιων νηπιαγωγείων σε Αχαράβη, Πλάτωνα και Αυλιώτες. Επισημάνθηκε τέλος, ότι σύντομα το 2ο Ειδικό Σχολείο Βόρειας Κέρκυρας στους Βελονάδες θα αποτελεί κόσμημα για την περιοχή.

Ειδικότερα για το 2ο Ειδικό Σχολείο Βόρειας Κέρκυρας στους Βελονάδες, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι το κτήριο στους Βελονάδες σε λίγο καιρό θα αποτελεί –όπως κατασκευαστικά εξελίσσεται με ιδίους πόρους– κόσμημα σχολικής μονάδας για όλη την Κέρκυρα. Εξέφρασε τον προβληματισμό του αφενός με το ότι παρόλο, που έχει ζητηθεί πολλάκις εντούτοις, από την πλευρά της ΚΤΥΠ ΑΕ δεν έχει προσκομιστεί ουδεμία μελέτη, ούτε έχει γίνει κάποια ενημέρωση για την πορεία του έργου. Ο Αντιδήμαρχος Έργων, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου, κ. Κουτσούρης, ενημέρωσε για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο 2ο Ειδικό Σχολείο και ανέφερε ότι οι επισκευές και η τοποθέτηση νέας σκεπής προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στα πλαίσια που θέτει η νομοθεσία για τα ειδικά σχολεία, με πόρους του Δήμου και ότι στόχος είναι το έργο να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Α’/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κ. Αγγελόπουλος, άκουσε με προσοχή όλες τις αναφορές και κατέγραψε την σημαντική δουλειά που γίνεται στο τομέα των σχολικών υποδομών στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας . Δήλωσε ότι στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου στην ως άνω κατεύθυνση σε σχέση με το 2ο ειδικό σχολείο, και θα σταθεί αρωγός της προσπάθειας. Τέλος, εξέφρασε την σκέψη του για δημιουργία μελλοντικά, ειδικού νηπιαγωγείου στις εγκαταστάσεις του 2ου ειδικού σχολείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ