Ν. Καλόγερος: Θα ξεπεραστεί η εμπλοκή στο έργο “Γιαλλινά” – Σ. Νεράντζης: Η καθυστέρηση του έργου έχει ονοματεπώνυμο

Σύντομα θα ξεπεραστεί η εμπλοκή που δημιουργήθηκε στην εξέλιξη των εργασιών του κτηρίου Γιαλλινά στην πάνω πλατεία διαβεβαίωσε ο Νίκος Καλόγερος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Η εμπλοκή συνίσταται σε δύο ζητήματα. Το πρώτο αφορά τη διάθεση των υλικών που προκύπτουν από τον καθαρισμό του κτηρίου, για τα οποία πρέπει να υπογραφεί σύμβαση από το Δήμο με εξειδικευμένη εταιρεία που θα διαθέσει με νόμιμο τρόπο τη μεγάλη αυτή ποσότητα από μπάζα, πράγμα που αναμένεται να γίνει σύντομα. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος ζήτησε παράταση εκτέλεσης εργασιών με βάση το δικαίωμα που του δίνει η νέα νομοθεσία που διευκολύνει τις εργοληπτικές εταιρείες μετά την ενεργειακή κρίση.

Σ. Νεράντζης: Η καθυστέρηση του έργου “Γιαλλινά” έχει ονοματεπώνυμο

Η καθυστέρηση των εργασιών της αποκατάστασης του κτηρίου Γιαλλινά, έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός. Αυτό αναφέρει ο Σπύρος Νεράντζης σε ανακοίνωσή του.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι “η Δημοτική αρχή έπρεπε να γνωρίζει ότι είναι υποχρεωμένη να υπογράψει τη σύμβαση με ιδιώτη για τη διάθεση των αποβλήτων από τον καθαρισμό του κτηρίου (μπάζα) και παραθέτει σχετικές διατάξεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
1. Ο φορέας του έργου έχει υποχρέωση να συνάπτει ανάλογη σύμβαση από το 2010, σύμφωνα με την ΚΥΑ 36259/1757/ε103/2010 (ΦΕΚ 1312/Β/24-8-2010 Μέτρα, όροι και πρόγραμμα για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ) ….)
2. Επιπλέον ο φορέας του έργου έχει υποχρέωση να καταχωρεί στο ΗΜΑ τα υλικά κατεδαφίσεων που αξιοποιούνται εντός του εργοταξίου και για τα υπόλοιπα υποχρεούται να συνάπτει σύμβαση με συνεργασίας με εγκεκριμένο ΣΣΕΔ ως διαχειριστής ΑΕΚΚ (NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4819/ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 129/23 Ιουλίου 2021 Ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων)
3. Στην ιστοσελίδα του Δήμου μας https://recycle.corfu.gr/ylika/apoblhta-ekskafwn-kataskeywn-kai-katedafisewn-aekk/, αναφέρεται ξεκάθαρα:
«Οι διαχειριστές ΑΕΚΚ υποχρεούνται, πριν από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών ή των έργων τεχνικών υποδομών, να υποβάλλουν στην αρμόδια αρχή Στοιχεία για τη Διαχείριση των Αποβλήτων (ΣΔΑ) που θα παραχθούν από τη δραστηριότητά τους.» και μας προτρέπει : «…μπορείτε να απευθυνθείτε στους αντίστοιχους ιδιώτες επαγγελματίες οι οποίοι είναι αδειοδοτημένοι από τον ΕΟΑΝ και μπορείτε να τους αναζητήσετε ….».
Οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να εναρμονίζονται με την νομοθεσία και να συνάπτουν συμβάσεις συνεργασίας με εγκεκριμένα ΣΣΕΔ για όλα τα υλικά εσκαφών κατασκευών και κατεδαφίσεων και ο δικός μας Δήμος δεν έχει προχωρήσει σε ανάλογη διαχείριση, επιλέγοντας την μεταφορά στην Πάλαιρο ή στην Κοζάνη ή το θάψιμο στο Τεμπλόνι.
Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαμε να τα είχαμε προλάβει γιατί τα είχαμε επισημάνει και προσπαθήσαμε να τα συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο από το 2020, αλλά δυστυχώς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Δημήτρης Μεταλληνός, δεν έφερε ποτέ το θέμα προς συζήτηση.

Άλσος Γαρίτσας: “Δεν τσιμεντοποιείται – Θα φυτευτούν 150 δέντρα”

“Μόνο 50 δένδρα θα κοπούν στο άλσος της Γαρίτσας ενώ θα φυτευτούν 150”. Αυτό διαβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και διαψεύδει όλους όσοι ισχυρίζονται ότι θα κοπούν περισσότερα.

Παράλληλα δείχνει να επιμένει για την κατασκευή της πίστας skate στο άλσος ισχυριζόμενος ότι το άλσος δεν τσιμεντοποιείται αφού από τα 34.000 χιλιάδες τετραγωνικά πρασίνου θα καλυφθούν με τσιμέντο μόνο τα 900.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος