Κέρκυρα: Σύσκεψη στην ΠΙΝ παρουσία της Όλγας Κεφαλογιάννη

Τριήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποιεί η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συνοδευόμενη από κλιμάκιο του Υπουργείου Τουρισμού με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΤ, Κωνσταντίνο Ζήκο. 

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, παρουσία  της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, των Βουλευτών: Κέρκυρας Στέφανου Γκίκα και Δημήτρη Μπιάγκη, Κεφαλληνίας Παναγή Καππάτου, Λευκάδας Αθανασίου Καββαδά,  Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, των Δημάρχων Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανου Πουλημένου, Βόρειας Κέρκυρας Γεωργίου Μαχειμάρη, των Δημάρχων  Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Λευκάδος, του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ο.Λ.Κ.Ε Σπύρου Ζερβόπουλου, όλων των θεσμικών Φορέων του Τουρισμού καθώς και του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρου.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, αφού καλωσόρισε την  Υπουργό, επεσήμανε  τον συντονιστικό ρόλο που έχει στις Ευρωεκλογές στα Ιόνια Νησιά και ανέφερε ότι έχει ήδη διαγράψει μια ιδιαίτερη παραγωγική θητεία στο Υπουργείο Τουρισμού, με σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει για την βιώσιμη ανάπτυξη του Τουρισμού. Υπογράμμισε ότι έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και ευελπιστεί σε μια εκ νέου εποικοδομητική και παραγωγική συνεργασία με όλους τους Φορείς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ετέθησαν από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητήματα που απασχολούν τους ΟΤΑ, ενώ υπεβλήθησαν προτάσεις στήριξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Με εμφατικό τρόπο τέθηκε επίσης το ζήτημα της έλλειψης υποδομών στα  Ιόνια Νησιά.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα υποστελέχωσης του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας, της μη λειτουργίας της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας, οι καθυστερήσεις στο έργο του Αχιλλείου κ.α.

Επιπλέον οι Φορείς αναφέρθηκαν σε  προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η ανάγκη προγραμμάτων τουριστικής επιμόρφωσης στα νησιά, τα προβλήματα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, θέματα μεταφορών (βανάκια), η καλύτερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος, η λειτουργία των DMMO κ.α.

Αναφορικά με το θέμα του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας η Υπουργός ανέφερε ότι ανανεώθηκε το μισθωτήριο συμβόλαιο του κτιρίου που στεγάζεται, ορίστηκε ο νέος Διευθυντής στην ΠΥΤ, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες για την στελέχωση του ΙΕΚ με προσωπικό. Εντούτοις όπως είπε η Υπουργός επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τις θέσεις μέσω της κινητικότητας των υπαλλήλων, το θέμα της στελέχωσης εξετάζεται και με προσλήψεις ΙΔΟΧ, αλλά και  μόνιμων υπαλλήλων..

Όσον αφορά  στην Σχολή Ξεναγών, η Υπουργός ανέφερε ότι η εκπαίδευση Ξεναγών γίνεται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με ταχύρρυθμο πρόγραμμα και ότι 50 εκπαιδευόμενοι ολοκλήρωσαν ήδη τον κύκλο σπουδών και θα πάρουν το δίπλωμά τους.

Κλείνοντας η κα Κεφαλογιάννη είπε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η ποιοτική και όχι η ποσοτική ανάπτυξη τουρισμού. Μάλιστα με νομοσχέδιο που θα βγει σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες, ρυθμίζονται πολλά ζητήματα και διευκολύνεται η τουριστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα. Επεσήμανε τέλος την διασύνδεση πολιτισμού – τουρισμού, πεδίο πολύ πρόσφορο για την Κέρκυρα, ενώ ανέφερε ότι το Υπουργείο δίνει έμφαση και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και άλλων μορφών τουρισμού όπως ο Οινοτουρισμός, ο Αγροτουρισμός, ο καταδυτικός τουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός.

Μετά τη σύσκεψη στην ΠΙΝ η Υπουργός, συνοδευμένη από τον Βουλευτή Στέφανο Γκίκα,  επισκέφθηκε το Μουσείο του Αχιλλείου όπου ενημερώθηκε από την Διευθύντρια, Κωνσταντίνα Μαλέσκου, για την τρέχουσα κατάσταση του μνημείου, η επισκεψιμότητα του οποίου – παρά το γεγονός ότι η προσβασιμότητα περιορίζεται μόνον στους κήπους – ξεπερνά ενίοτε και τα 2,000 άτομα την ημέρα. 

Από τις απογευματινές ώρες της 29ης Μαΐου  η Υπουργός Τουρισμού ακολουθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Κέρκυρα της Πριγκίπισσας της Ιαπωνίας, Κάκο.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού στην Κέρκυρα ξεκίνησε την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, όπου μαζί με τον Βουλευτή Στέφανο Γκίκα και τον Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή, επισκέφτηκαν τους Παξούς. 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του Δημάρχου Παξών Σπύρου Βλαχόπουλου και των Αντιδημάρχων, ετέθησαν θέματα που απασχολούν το Δήμο Παξών, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η οδοποιία, οι λιμενικές υποδομές, η ύδρευση και φυσικά η περαιτέρω ανάδειξη των Παξών ως μοναδικού και ιδιαίτερου τουριστικού προορισμού κ.α. Η κα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε επίσης με την Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Παξών Ζέφη Βλαχοπούλου και κομματικά στελέχη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος