Κέρκυρα: Υπεγράφη η απόφαση για τις αποζημιώσεις από το Μπάλλο

Yπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζεται η επιχορήγηση των πληγέντων από την πλημμύρα της 14ης και 15ης Οκτωβρίου 2021 (Μπάλλος) σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, την οποία είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς, από το Υπουργείο Οικονομικών, οι πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων επιχειρήσεων θα έχουν γίνει το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ορίζεται στην εν λόγω Υπουργική Απόφαση, οι αποζημιώσεις στις πληγείσες επιχειρήσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα με το όνομα «Μπάλλος» είναι κλιμακωτές και αφορούν κατά περίπτωση το 30%, το 50% ή το 70% των ζημιών. Ειδικότερα, η αποζημίωση θα ξεκινά από το 30% για ζημίες άνω των 20.000€, θα αφορά το 50% για ζημίες από 10.001€ έως 20.000€ και θα φτάνει μέχρι το 70% για τις ζημίες έως 10.000€. Σημειώνεται ότι για τις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το ύψος της ενίσχυσης που προκύπτει κατά τα ανωτέρω, όπως υπολογίζονται επί του ποσού της εκτιμηθείσας ζημίας που δεν καταβάλλεται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ενώ από το σύνολο της επιχορήγησης αφαιρείται τυχόν προκαταβολή που έχει λάβει ο δικαιούχος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος