Κέρκυρα: Υλοποίηση των ασφαλιστικών αιτημάτων των ξεναγών ζητούν οι Τουριστικοί Πράκτορες

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας  με ανακοίνωση που εξέδωσε, δηλώνει την  αμέριστη  συμπαράστασή του στον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών με αιτήματα:

  1. Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταμέτρηση των ημερών ασφάλισης των ξεναγών, των ετών 2019, 2020 και 2021, εφόσον παρίσταται ανάγκη, ακόμα και με περαιτέρω στελέχωση (έστω και προσωρινή) του τμήματος ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) Ξεναγών Συντάγματος.
  2. Να προβεί ο Υπουργός στην έκδοση της -μέχρι λεπτομέρειας επεξεργασμένης- διάταξης που εκκρεμεί από το 2020 για την μηχανογράφηση των ενσήμων των ξεναγών.
  3. Να εφαρμοστεί στην περίπτωση των ξεναγών το αρ. 60 του Ν. 4872/2021, ώστε για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος ανεργίας να απαιτηθούν 50 ασφαλιστικές ημέρες εργασίας.

Οι τουριστικοί πράκτορες τονίζουν ότι “Η πολιτική ηγεσία οφείλει να βάλει τέλος χωρίς καμία επιπλέον καθυστέρηση στο ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται οι ξεναγοί , καθώς κάθε χρόνο είναι αμφίβολη η ασφαλιστική ικανότητά τους, η λήψη του χειμερινού επιδόματος ανεργίας που νόμιμα δικαιούνται και η δυνατότητα συνταξιοδότησης για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, λόγω μη καταμέτρησης των ενσήμων τους. Είναι επιτακτικό καθήκον η προσπάθεια εξεύρεσης άμεσης λύσης στον πλέον αδικημένο κλάδο των ξεναγών από το  Υπουργείο Εργασίας και τον διοικητή του e – ΕΦΚΑ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος