Κέρκυρα: Χωρίς προβλήματα η διαδικασία των εκλογών

Χωρίς  προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στην Κέρκυρα όπου οι εκλογείς  ψηφίζουν στα 252 εκλογικά τμήματα του νησιού, 143 για το δήμο κεντρικής Κέρκυρας,  μαζί με τα 3 τμήματα των  διαποντίων, 53 στη Βόρεια Κέρκυρα, 49 στη νότια Κέρκυρα , 6 στους Παξούς και 1 τμήμα στις φυλακές. Επίσης στο δεύτερο Γυμνάσιο στην πόλη της Κέρκυρας λειτουργούν και δύο εκλογικά τμήματα για τους ετεροδημότες.

Το εκλογικό υλικό μοιράστηκε χωρίς προβλήματα στους δικαστικούς αντιπροσώπους ενώ στους Παξούς και στα διαπόντια μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού.

Η ροή μετάδοσης των αποτελεσμάτων αναμένεται να ξεκινήσει λίγη ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης καθώς η περιφέρεια για πρώτη φορά θα έχει την δυνατότητα σύνδεσης απευθείας με το υπουργείο εσωτερικών  ενώ ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούν διεξαχθούν έως τις 8:30 το βράδυ.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των κομμάτων θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της σταυροδοσίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 11 το βράδυ.

Στα εκλογικά τμήματα παρευρίσκονται και δημοτικοί υπάλληλοι επιφορτισμένοι με το έργο της μεταφοράς των αποτελεσμάτων, που αφορούν τους συνδυασμούς των κομμάτων στο δήμο και από εκεί στο υπουργείο εσωτερικών, μέσω του προγράμματος Ίριδα.

Στην Π Ε  της Κέρκυρας  έχουν ήδη γίνει οι δοκιμές με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, για την λειτουργία των συστημάτων μετάδοσης των αποτελεσμάτων ενώ έχει στηθεί στο ισόγειο  του κτιρίου της Π.Ε. το κέντρο τύπου και πληροφόρησης με τη συμμετοχή όλων των τοπικών ΜΜΕ.

Να σημειωθεί ότι από την Δευτέρα 15/5 έως και χθες το απόγευμα το υπεραστικό ΚΤΕΛ πραγματοποίησε 8 επιπλέον δρομολόγια από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την εξυπηρέτηση των εκλογέων με μεγάλες πληρότητες, κυρίως φοιτητές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος