Κέρκυρα: Χωρίς απαρτία η έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού για ΡΑΕ και πλειστηριασμούς

Δεν πραγματοποιήθηκε η χθεσινή έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας, λόγω έλλειψης απαρτίας.

Οι επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας που ζήτησαν την κατεπείγουσα σύγκληση του οργάνου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της υπαγωγής των ΔΕΥΑ στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αλλά και το θέμα των πλειστηριασμών, τελικά δεν παρουσιάστηκαν, θεωρώντας ότι δεν θα πρέπει να συνεδριάσει το σώμα κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, ζητώντας σύγκληση την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός εξήγησε ότι την Παρασκευή, η εταιρεία που καταγράφει τα πρακτικά, θα έπρεπε να βρίσκεται στη Λευκάδα για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, άρα, χωρίς πρακτικά, η συνεδρίαση δεν θα ήταν νόμιμη. Παρ’ όλα αυτά, οι επικεφαλής της μειοψηφίας γνωστοποίησαν ότι θα συναντηθούν τη συγκεκριμένη ημέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μον Ρεπό.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, τόνισε την ανάγκη σύγκλησης των παρατάξεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν με ενότητα μείζονα ζητήματα όπως η προοπτική ιδιωτικοποίησης του νερού και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, κάνοντας λόγο για πολιτικό σόου που δεν προωθεί τη γόνιμη πολιτική συνεργασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος