Κέρκυρα: Ξεκίνησαν τα πρώτα τσάρτερ από το εξωτερικό

Με πτήση της Easyjet από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, το πρωί της Κυριακής 27 Μαρτίου, ξεκίνησαν οι φετινές τουριστικές πτήσεις από το εξωτερικό προς το αεροδρόμιο “Ι. Καποδίστριας” της Κέρκυρας.

Στην Κέρκυρα αναμένονται συνολικά 12 πτήσεις την πρώτη ημέρα της σεζόν, από τη Βρετανία, την Ιταλία, τις Βρυξέλες, τη Βιέννη, το Βερολίνο και τη Γενεύη. Αύριο Δευτέρα αναμένονται 8 πτήσεις, έως το τέλος του μήνα προγραμματίζεται η προσγείωση τουλάχιστον 10 πτήσεων ημερησίως ενώ τον Απρίλιο αναμένεται σταδιακή αύξηση των αφίξεων με τον Μάϊο να μπαίνουν οι μεγάλοι tour operators.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, η φετινή σεζόν αναμένεται να ανέλθει στα υψηλά ποσοστά του 2019, που αποτέλεσε την χρονιά – ορόσημο για την ελληνική τουριστική οικονομία. Η κατάργηση συγκεκριμένων περιορισμών που έθετε η διαχείριση της πανδημίας, όπως οι φόρμες PLF, δίνουν επιπλέον ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση.  Παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα διεθνώς, δεν αναμένεται να επηρεάσει την αεροπορική κίνηση προς την Κέρκυρα, αφού οι Ρώσοι και Ουκρανοί τουρίστες δεν ξεπερνούν το 3% των επισκεπτών από το εξωτερικό.

Ο κ. Ρούσσος τόνισε ότι, αν και την τρέχουσα περίοδο δεν μπορούν να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις συντήρησης των ραντάρ και μηχανημάτων διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας που χρησιμοποιεί η ΥΠΑ, θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να συντηρηθεί άμεσα ο αντίστοιχος εξοπλισμός ο οποίος φέρει στην Ελλάδα έσοδα που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ απαιτούνται δαπάνες μόλις 5 εκατομμυρίων για ολόκληρη τη χώρα. Η ασφαλής διαχείριση διεθνών αεροδρομίων, όπως αυτό της Κέρκυρας, με πάνω από 80 πτήσεις ημερησίως τον Αύγουστο, δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον αντίστοιχο εξοπλισμό, κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος