Κέρκυρα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις επαναπρόσληψης εργαζομένων στον τουρισμό

Αιτήσεις απαναπρόσληψης θα πρέπει να κάνουν οι εποχιακοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, τα τουριστικά καταλύματα και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου να διατηρήσουν μονομερώς την εργασιακή τους σχέση στην επιχείρηση που εργάστηκαν την προηγούμενη περίοδο.

Για την εξυπηρέτηση εργαζομένων θα είναι καθημερινά ανοικτό το Εργατικό Κέντρο από 9 έως 2 το μεσημέρι και από 5 έως 8 το απόγευμα και τα γραφεία του Συνδικάτου στις Ριγγλάδες (Λευκίμμη) από 6 έως 8 το απόγευμα.

Σε συνδυασμό με την κλαδική ΣΣΕ, ο εργοδότης υποχρεούται να επαναπροσλάβει το αργότερο έως τις 25 Μαΐου κατά προτεραιότητα τους εργαζόμενους που εργάστηκαν την προηγούμενη σεζόν και αιτήθηκαν την επαναπρόσληψή τους μέσω του σωματείου. Αν ο εργοδότης δεν επαναπροσλάβει εργαζόμενο που αιτήθηκε την επαναπρόσληψη του μέσω σωματείου είναι υπερήμερος και υποχρεούται, κατόπιν προσφυγής, στην καταβολή μισθών υπερημερίας στον εργαζόμενο για ίσο χρονικό διάστημα με αυτό που εργάστηκε την προηγούμενη σεζόν, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΚΚ Στ.Πελάης.

Αν ο εργοδότης δεν θέλει να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο είναι υποχρεωμένος να τον αποζημιώσει, εφόσον ο εργαζόμενος έχει κάνει εμπρόθεσμα την αίτηση του μέσω του σωματείου του. Όπως ανέφερε, “η αίτηση επαναπρόσληψης μέσω του σωματείου ενισχύει τη δύναμη του σωματείου και των εργαζομένων έναντι των εργοδοτών, δυναμώνει την ενότητα και την οργάνωση των εργαζομένων και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για βελτίωση της θέσης των εργαζομένων”.
Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος