Κέρκυρα: Βραβεύονται οι νικητές του 8ου Μαθητικού Διαγωνισμού της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας

Με μεγάλη συμμετοχή  ολοκληρώθηκε ο 8ος Μαθητικός διαγωνισμός της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας , αφιερωμένος στη μνήμη της Μεγάλης Ευεργέτιδας Αλίκης Παδοβά. Συνολικά εκατόν σαράντα (140) μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης των Λυκείων της Κέρκυρας πήραν μέρος.

Φέτος η Επιτροπή, αξιοποιώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την επετειακή ψηφιακή έκθεση «Από την Ιωνία στο Ιόνιο: Πρόσφυγες στην Κέρκυρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή» προέκρινε το ακόλουθο θέμα: «Το 2022 συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Αφού εξετάσετε σχετικές πηγές και εντοπίσετε μαρτυρίες προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στην Κέρκυρα, ή και απογόνων τους, συνθέστε ένα κείμενο με τις σκέψεις και τις παρατηρήσεις σας για την παραμονή τους στο νησί μας και για την ενσωμάτωσή τους στην κερκυραϊκή κοινωνία.».

Κέρκυρα: Βραβεύονται οι νικητές του 8ου Μαθητικού Διαγωνισμού της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας

Έτσι, κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο, αλλά και τον Απρίλιο, εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης όλων των Γενικών Λυκείων της πόλης μας επισκέφθηκαν την Αναγνωστική Εταιρία, συνοδευόμενοι/ες από καθηγητές και καθηγήτριές τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους της, είδαν πολύτιμα βιβλία, έργα Τέχνης, ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση για τον Στρατηγό Δημήτριο Θεοτόκη και τους έγινε παρουσίαση της ψηφιακής έκθεσης «Από την Ιωνία στο Ιόνιο: Πρόσφυγες στην Κέρκυρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Οι μαθητές/τριες που δήλωσαν συμμετοχή, συνέλλεξαν εκπαιδευτικό υλικό, συνέταξαν τα δοκίμιά τους στο σχολείο τους, σε τετράδιο πανελλαδικών εξετάσεων και τα ονόματά τους καλύφθηκαν με ευθύνη του επιβλέποντος καθηγητή τους.

Εκτός από τις τρεις πρώτες μαθήτριες, που θα λάβουν ένα συμβολικό χρηματικό βραβείο, όλοι οι μαθητές θα λάβουν έπαινο συμμετοχής και εκδόσεις της Αναγνωστικής Εταιρίας. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της εταιρείας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά  το φωνητικό σύνολο του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος