Κέρκυρα: Τριάντα χρόνια ζωής για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Τα τριάντα χρόνια ζωής γιόρτασε το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με πλήθος εκδηλώσεων. Ο εορτασμός αποτέλεσε αφορμή για αναδρομή στις πολλές και διαφορετικές δράσεις του, ανάμνηση των επιτευγμάτων του, ενίσχυση ενός ουσιαστικού διαλόγου στο χώρο και ισχυροποίηση της παρουσίας του στην τριτοβάθμια μουσική εκπαίδευση. Όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα, συζητήθηκαν στις Στρογγυλές Τράπεζες του Επετειακού Τριημέρου για τις τρεις κατευθύνσεις του Τμήματος (Μουσικές Επιστήμες, Σύνθεση, Εκτέλεση), όπως και στις παρουσιάσεις των Εργαστηρίων του και των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του.

Ο πυρήνας της φιλοσοφίας του Τμήματος είναι ο φοιτητοκεντρικός χαρακτήρας των σπουδών. Το Επετειακό τριήμερο το απέδειξε περίτρανα, καθώς στις περισσότερες εκδηλώσεις του έδωσαν ενεργό και ουσιαστικό παρόν φοιτητές και φοιτήτριες, απόφοιτοι, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι/ες διδάκτορες και διδάκτορες του τμήματός. Στην ημερίδα των αποφοίτων, παλιοί/ες και νέοι/ες απόφοιτοι όλων των μουσικών κατευθύνσεων αφηγήθηκαν τις επαγγελματικές τους διαδρομές και μίλησαν με ώριμη και αποστασιοποιημένη ματιά για τα όσα αποκόμισαν από τον ολιστικό τρόπο προσέγγισης των μουσικών σπουδών του Τμήματος, την ανεξαρτησία και ταυτόχρονα το κοινοτικό πνεύμα που βίωσαν στις σπουδές τους, όπως και την παράλληλη πορεία προς την αυτογνωσία που έδωσε ωριμότητα στον τρόπο μάθησης και διαλεκτικής αναπαραγωγής της γνώσης.

«Το συμπέρασμα είναι ότι το Τμήμα δεν παράγει μόνο καλούς μουσικούς εκτελεστές, συνθέτες, παιδαγωγούς, μουσικολόγους, αλλά ολοκληρωμένους ανθρώπους που με το ήθος και την αγάπη τους προς το μουσικό αντικείμενο τιμούν όλη την μουσική κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου», τόνισε η Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Καθηγήτρια Αναστασία Σιώψη, σε δηλώσεις της μετά το πέρας των εκδηλώσεων και συμπλήρωσε ότι  «Η τοπική κοινωνία του μουσικού νησιού της Κέρκυρας είναι το ιδανικό μέρος για να υπάρχει και να αναπτύσσεται το τμήμα μας».

Κέρκυρα: Τριάντα χρόνια ζωής για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος