Κέρκυρα: Τοποθετούνται 18 απινιδωτές στα σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Την τοποθέτηση 18 απινιδωτών σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, ανακοίνωσε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε και στην οποία συμμετείχαν ο  Αντιδήμαρχος   κοινωνικής πολιτικής  Ανδρέας Σκούπουρας, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα παιδείας Μαρία Ζερβού, ο  Δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα   υγείας  Σπύρος Πουλής,  ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ  Κέρκυρας  Ευγένιος Κυπριώτης  και ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής   Δευτεροβάθμιας Κώστας Κωστάλης.

Κέρκυρα: Τοποθετούνται 18 απινιδωτές στα σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Η Δήμαρχος εξήρε την πρωτοβουλία της σχολικής επιτροπής του Δήμου να διαθέσει σημαντικό ποσό από τον προϋπολογισμό της, για την τοποθέτηση απινιδωτών στα σχολεία και  συνεχάρη τον Πρόεδρό της Κώστα Κωστάλη. 

 Η τοποθέτηση απινιδωτών στα σχολεία και σε νευραλγικούς δημόσιους χώρους, εντάσσεται στην προσπάθεια πρόληψης σοβαρών περιστατικών υγείας. 

 Η κ. Ζερβού σημείωσε ότι οφείλουμε να προλαβαίνουμε – με τη βοήθεια της τεχνολογίας –  περιστατικά που λαμβάνουν χώρα σε δημόσιους χώρους και επεσήμανε ότι η σχολική επιτροπή απέκτησε ολοκληρωμένη νομική υπόσταση. 

Ο κ. Κυπριώτης, ανέφερε ότι θα προηγηθεί εκπαίδευση για τη χρήση των απινιδωτών στα σχολεία από τα στελέχη του ΕΚΑΒ και ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας υπογράμμισε ότι θα εφαρμόσει ολοκληρωμένο σχέδιο με την προσθήκη ακόμα 20 απινιδωτών. Τέλος ο κ. Πουλής έκανε την παρουσίαση και τόνισε πόσο εύκολη είναι η χρήση των μηχανημάτων. 

  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος