Κέρκυρα: Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας – Επτανησιακό Πρωινό, οι στόχοι της Αγροδιατροφικής

Συνάντηση εργασίας για θέματα Γαστρονομικής Ταυτότητας και Τοπικού Σύμφωνου Ποιότητας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26/07/2021, δια ζώσης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων Π.Ε. Κέρκυρας (Νομαρχία), κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρόεδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΙΝ, κ. Ν. Μουζακίτη με εκπροσώπους τοπικών Φορέων.

Η εν λόγω συνάντηση, έγινε στο πλαίσιο των στόχων που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Ιόνιας Γης, αλλά και τη σύνδεση του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και του αγροδιατροφικού τομέα των νησιών μας. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, πλην του κ. Ν. Μουζακίτη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τομέα Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης, κ. Κ. Ζορμπάς, ο Γενικός Διευθυντής Τουρισμού, Παραγωγής και Ανάπτυξης ΠΙΝ, Κωνσταντίνος  Υψηλάντης, ο Εκπρόσωπος Επιμελητήριου Κέρκυρας, Στέφανος Στέφανος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Περικλής Κατσαρός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας Αθανάσιος Κώστας και τα Στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Ν. Βλάχος και  Α. Χυτήρη

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο αξιοποίησης εφαρμογών και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για την ανοιχτή και  συνεργατική διακυβέρνηση, πρόκειται να υλοποιήσει ενέργειες και πρωτοβουλίες για τη διασύνδεση Τουρισμού και Αγροδιατροφής αλλά και της υιοθέτησης «Τοπικού Σύμφωνου Ποιότητας» για τα Ιόνια Νησιά.

Αναφορά έγινε και στην υιοθέτηση brand name  των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και την προώθηση τους μέσα από συνεργασίες με τους τοπικούς παραγωγούς και τον επιχειρηματικό κόσμο της περιφέρειας που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού της εστίασης και της αγροδιατροφής (καθιέρωση επτανησιακού πρωϊνού).

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΙΝ, τον Σεπτέμβρη 2021 πρόκειται να συμμετέχει στον Ετήσιο Γαστρονομικό Φεστιβάλ σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και λοιπών φορέων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος