Κέρκυρα: Το ΤΕΕ δεν προσκλήθηκε για τα αντιπλημμυρικά

“Σε καμία σύσκεψη δεν κλήθηκε το ΤΕΕ ως σύμβουλος της πολιτείας, προκειμένου να καταθέσει την άποψή του για τις πλημμύρες και τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό που απαιτείται, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον”. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας Γιάννης Μεταλληνός μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.


Ο κος Μεταλληνός αναφέρει, ότι η μόνη βοήθεια που ζητήθηκε από το ΤΕΕ ήταν από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, προκειμένου οι μηχανικοί μέλη του να βοηθήσουν αφιλοκερδώς στην καταγραφή των ζημιών και στην οποία πρόσκληση ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία.
Σε ότι αφορά την άφιξη του στρατού για τα αντιπλημμυρικά έργα ο πρόεδρος του ΤΕΕ θεωρεί πως πρόκειται για “ομολογία διαχρονικής αποτυχίας”. Εξηγεί ότι για να φτάσουμε στο σημείο να χρειάζονται τα μηχανήματα του στρατού, σημαίνει ότι τα ρέματα δεν έχουν καθαριστεί για πολλά χρόνια και κατά συνέπεια δεν επαρκούν τα τοπικά μηχανήματα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Εκείνο που τονίζει πάντως είναι “το αυτονόητο”, όπως λέει ο ίδιος. “Πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση οφείλουμε να μελετήσουμε το πρόβλημα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος