Κέρκυρα: Το Μουσείο Καποδίστρια υποψήφιο ως Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς

Το Μουσείο Καποδίστρια, μοναδικό ελληνικό μουσείο που συμμετέχει στην τελική φάση του διαγωνισμού για το Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς. Αξιολογείται η ανανέωση της έκθεσης, η επαφή με την ευρωπαϊκή ιστορία και η αλληλεπίδραση με το κοινό.

Για το 2022 έχουν περάσει στην τελική φάση υποψηφιότητας 60 μουσεία από όλη την Ευρώπη και η ανακήρυξη των νικητών θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή, τον Μάιο στην Εσθονία.

Ο θεσμός του European Museum of the Year Award (EMYA) θεσπίστηκε το και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο σε μουσεία που τα τελευταία χρόνια ιδρύθηκαν ή προχώρησαν σε εκτεταμένη ανανέωση και σήμερα συμβάλλουν ουσιωδώς – μέσω καινοτόμων, δημιουργικών και εξωστρεφών προσεγγίσεων στη λειτουργία τους –  στην ενίσχυση και πρόοδο της κοινωνίας και στην προώθηση της κοινωνίας των μουσείων.

Η υποψηφιότητα του Μουσείου Καποδίστρια είναι μία σπουδαία διάκριση που τιμά τόσο τον φορέα όσο και την Ελλάδα. Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών (έτος ίδρυσης 1981) αποτελεί το μοναδικό μουσείο που είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας και αναδεικνύει μέσα από την εμβληματική προσωπικότητα του κερκυραίου Έλληνα πολιτικού και ευρωπαίου διπλωμάτη, Ιωάννη Καποδίστρια, τους δεσμούς μεταξύ ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας. Το Μουσείο στεγάζεται στην εξοχική κατοικία και κτήμα των Καποδίστρια στη μέση Κέρκυρα, γνωστή ως «Κουκουρίτσα» (κηρυγμένο Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος