Κέρκυρα: Τις επόμενες ημέρες η συμβασιοποίηση αποκατάστασης του Κτηρίου Γιαλλινά

Ένα βήμα πριν την έναρξη της εργολαβίας για την αποκατάσταση του κτιρίου της οικίας Γιαλλινά που για χρόνια γίνονται προσπάθειες διάσωσής του βρίσκεται ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ως φορέας υλοποίησης του έργου.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί από το Δήμο η σύμβαση για την αποκατάσταση του κτιρίου με τον ανάδοχο του έργου μετά και την τελική έγκριση του σχετικού σχεδίου από τη Διαχειριστική Αρχή.

Το έργο αφορά εργασίες αποκατάστασης και επανάχρησης του διατηρητέου κτιρίου Πινακοθήκης Άγγελου Γιαλλινά, με προϋπολογισμό 4.621.279,48 ευρώ. Πρόκειται, για το σπίτι του Κερκυραίου ζωγράφου Άγγελου Γιαλλινά (1857-1939), στην πάνω πλατεία της Κέρκυρας που θα μετατραπεί σε πινακοθήκη. Το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία ” ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΛΛΙΝΑ” που έχει συσταθεί για την διαχείρισή, την ανάδειξη και την προβολή του έργου του μεγάλου ζωγράφου , αποτελεί “κύριο” του έργου και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Ενόψει της συμβασιοποίησης του έργου, στο διατηρητέο κτίριο μετέβησαν η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου με τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Πινακοθήκη Άγγελου Γιαλλινά” κ. Ιωάννη Πιέρρη, τον Γραμματέα του, πολιτικό μηχανικό κ. Αθανάσιο Μακρή, τον ταμία Σπύρο Δεσεγγρίνη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νίκο Καλόγερο και στελέχη των Τ.Υ.
Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη, ανέφερε ότι όλα κυλούν ομαλά ως προς την συμβασιοποίηση του έργου και τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής να προχωρήσει η υλοποίησή του. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το Δήμο και την πόλη μας. Το κτίριο αυτό που για χρόνια είχε παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, θα αλλάξει όψη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του ως ένας από τους πιο σύγχρονους χώρους τέχνης και πολιτισμού που θα απολαμβάνουν οι συνδημότες και οι επισκέπτες μας.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Κοινωφελούς Ιδρύματος κ. Ιωάννης Πιέρρης τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασωθεί ένα τέτοιο εμβληματικό κτίριο που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης. Ο Γραμματέας κ. Μακρής ευχαρίστησε τόσο την προηγούμενη όσο και την παρούσα δημοτική αρχή για τις προσπάθειές τους και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός ότι σήμερα υπάρχει η βούληση να συνεχιστεί και ολοκληρωθεί το έργο παρά τα εμπόδια που κάποιοι είχαν βάλει στο παρελθόν όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ν. Καλόγερος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση αυτών των χρονοβόρων διαδικασιών εν μέσω μάλιστα πανδημίας. Συμπλήρωσε επίσης ότι βασικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι η συμβασιοποίηση όλων των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης το Δήμο και εν προκειμένω της οικίας Γιαλλινά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος