Κέρκυρα: Την διάσωση της πλαζ του Μον Ρεπό και του Πόντε ζητούν φορείς από τον Δήμαρχο Στ. Πουλημένο

Επιστολή προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας, απέστειλε η ομάδα “Mον Ρεπό αγαπημένη πλαζ των Κερκυραίων”, ενημερώνοντάς τους για το ψήφισμα στο οποίο κατέληξαν την Τετάρτη 17/01 στην ανοιχτή συγκέντρωση που είχαν. Στην επιστολή τονίζεται το δικαίωμα όλων των πολιτών της Κέρκυρας, στην ελεύθερη πρόσβαση στον αιγιαλό και την παραλία.

Όπως υπογραμμμίζουν, «αυτό το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών παραβιάζεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη των δημοτικών αρχών, που αντί να το προστατεύουν, παραχωρούν τη χρήση και εκμετάλλευση των κοινόχρηστων παραλιών σε ιδιώτες, χωρίς κανέναν ουσιαστικά έλεγχο. Οι κάτοικοι στην πράξη εκδιωχθήκαμε και οι χώροι αυτοί έχασαν τον λαϊκό χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχουν. Αυτό ακριβώς συνέβη και στο Μον Ρεπό και πρέπει να σταματήσει».

Τέλος μεταξύ άλλων ζητούν από τον Δήμαρχο, Στέφανο Πουλημένο και το Δημοτικό Συμβούλιο, “ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον αιγιαλό και την παραλία, επαναφορά του αμαξιδίου των ΑΜΕΑ και του ναυαγοσώστη,  συντήρηση και προστασία της πλαζ, καθαρισμό του βυθού από αντικείμενα και επισκευή του Πόντε στο άμεσο διάστημα μέχρι την προσεχή θερινή περίοδο, για να μην καταρρεύσει“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος