Κέρκυρα: Σύσσωμο “όχι” στην ιδιωτικοποίηση του νερού και τη Ρυθμιστική Αρχή

Οι επιπτώσεις του ν/σ που έχει φέρει η κυβέρνηση στη βουλή και προβλέπει την υπαγωγή των ΔΕΥΑ σε Ρυθμιστική Αρχή καθώς και το θέμα των πλειστηριασμών λόγω χρεών ήταν το αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Στη συζήτηση του θέματος των ΔΕΥΑ, παρενέβησαν μέσω βιντεοκλήσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, Γιώργης Μαρινάκης και ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ Ανδρέας Σουέρεφ.

Το σύνολο των παρατάξεων τάχθηκε υπέρ της απόσυρσης του νομοσχεδίου και ενίσχυσης των ΔΕΥΑ με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος ενέργειας. Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, ανέγνωσε το ψήφισμα του Δ.Σ. της ΔΙΑΔΕΥΑ, με το οποίο ζητείται η απόσυρση του ν/σ και τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, το οποίο η πλειοψηφία του Συμβουλίου, υιοθέτησε ως ψήφισμα του σώματος προς τα συναρμόδια υπουργεία. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατατέθηκαν τέσσερα ψηφίσματα, τα οποία κινούνταν προς την κατεύθυνση της απόσυρσης του νομοσχεδίου. Εκτός από το ψήφισμα της ΔΙΑΔΕΥΑΚ που υπερψήφισε η πλειοψηφία, ψήφισμα κατάθεσε η ΛΑΣΥ, η παράταξη Σαρλή και η Εκκίνηση.

Πλειστηριασμοί

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους πλειστηριασμούς κατοικιών εξαιτίας κόκκινων δανείων. Το σύνολο των παρατάξεων τάχθηκε υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της άμεσης αναστολής των πλειστηριασμών. Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου ζήτησε επέκταση της κοινωνικής αντιπαροχής για την αξιοποίηση κτηρίων του δημοσίου προκειμένου να χορηγηθούν σε ευάλωτα νοικοκυριά, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζομένους που στελεχώνουν δημόσιες δομές, να δοθούν οικονομικά κίνητρα για την αναβάθμιση κατοικιών με ρήτρα απόδοσης των ακινήτων σε μακροχρόνια μίσθωση και λήψη μέτρων προστασίας των δανειοληπτών. Από την πλευρά της μειοψηφίας, ζητήθηκε άμεση προστασία της πρώτης κατοικίας και αναστολή όλων των πλειστηριασμών, με παράλληλη ενίσχυση των ευάλωτων χρεωμένων νοικοκυριών και δημιουργία νέου “νόμου Κατσέλη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος