Κέρκυρα: Συνεχίζει ο Δήμος στο πρόγραμμα των 100 ευρωπαϊκών έξυπνων πόλεων

Στην 1η Διεθνή Διάσκεψη των 100 έξυπνων πόλεων της Ευρώπης, υπό τον τίτλο   «ICC Conference and Mayors Forum»: Προς μια πράσινη, ψηφιακή και ανθεκτική οικονομία», που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, συμμετείχε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας.

Κέρκυρα: Συνεχίζει ο Δήμος στο πρόγραμμα των 100 ευρωπαϊκών έξυπνων πόλεωνΟ Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας  απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά και επαινετικά σχόλια για την εξέλιξη την οποία παρουσίασε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σε τομείς όπως η διαχείριση αποβλήτων και η κυκλική οικονομία, η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη και η ψηφιακή διακυβέρνηση και η ενεργειακή μετάβαση.

Κέρκυρα: Συνεχίζει ο Δήμος στο πρόγραμμα των 100 ευρωπαϊκών έξυπνων πόλεων

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο Δήμο μας, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα ICC όπως:

-Η ενεργοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμα διαχείρισης αιτημάτων των δημοτών. Μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας της,  οι Υπηρεσίες έχουν επιλύσει πάνω από 11.000 αιτήματα πολιτών που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά.

-Καθιερώθηκαν ψηφιακές  υπογραφές για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και την ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

-Δημιουργήθηκαν 8 νέα  ρεύματα χωριστής συλλογής απορριμμάτων τα οποία στην συνέχεια οδηγούνται προς εναλλακτική διαχείριση και όχι προς μεταφορά και ταφή).

– Επιτεύχθηκε πλήρης απανθρακοποίηση των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων των νησιών της Ερείκουσας και των Οθωνών, καθώς και ανάπτυξη «έξυπνης μαρίνας» στο Μαθράκι, μέσω της εκπόνησης τεχνικοοικονομικών μελετών για τη «Δίκαιη και καθαρή ενεργειακή μετάβαση των Διαποντίων Νήσων».

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Τζάννε ανέφερερε ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας έχει ήδη ξεκινήσει να μετατρέπεται σε έναν «Πράσινο» και «Έξυπνο» Δήμο που εξυπηρετεί τους πολίτες άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά ενώ παράλληλα προσφέρει νέες υπηρεσίες που έχουν θετικό πρόσημο για την καθημερινότητα κάθε πολίτη, γεγονός που αναγνωρίζεται από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος