Κέρκυρα: Συναυλία του Trio Unisono αφιερωμένη στον συγγραφέα Κωνσταντίνο Θεοτόκη

Συναυλία του Trio Unisono θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 19.30, αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Θεοτόκη με έργα της εποχής του συγγραφέα που φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατο του.

Η συναυλία οργανώνεται από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών και την Εταιρεία Συγγραφέων, και θα συνοδεύεται από κριτική αναφορά στον Κερκυραίο Συγγραφέα με ομιλήτρια τη συγγραφέα Άννα Αφεντουλίδου, Γενική Γραμματέα της Εταιρείας Συγγραφέων, με θέμα: «Η σταθερή παρουσία του Κωνσταντίνου Θεοτόκη: από τον 19ο στον 21ο αιώνα». Θα εκτίθενται επίσης έργα της ζωγράφου Ludi Spaapen, με θέμα: «Κορφιάτικες Ιστορίες – 13 Εικόνες από τα Διηγήματα του Κ. Θεοτόκη». Οι εκδηλώσεις θα γίνουν , στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λ. Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» (πρώην πολυχώρος) και η είσοδος είναι ελέυθερη.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

– Waldemar von Baussnern (1866 – 1931, Γερμανός συνθέτης και δάσκαλος μουσικής). Serenade, για βιολί, κλαρινέτο και πιάνο.

Η Σερενάτα του Baussnern διακρίνεται για τη χαρούμενη και εκφραστική της διάθεση. Μικρές μουσικές ψηφίδες δημιουργούν την αίσθηση ανάλαφρου παιγνιδιού.

– Carl Reinecke (1824 – 1910, Γερμανός συνθέτης, μαέστρος και πιανίστας) ,Trio για πιάνο, κλαρινέτο και βιόλα και πιάνο, Έργο 264.
Η σύνθεση αυτή του Reinecke γράφτηκε σε ώριμη ηλικία και θεωρείται από τα σπουδαιότερα έργα μουσικής δωματίου. Το ύφος ρομαντικό μετά-Brahms αναπτύσσεται με τον αφηγηματικό χαρακτήρα ενός «θρύλου» (legend quasi parlante) πριν από το τέλος.

– Daniel Gregory Mason (1873 – 1953, Αμερικανός συνθέτης και μουσικοκριτικός) Pastorale, για βιολί, κλαρινέτο και πιάνο, Έργο 8.
Ο τίτλος Pastorale (βουκολική ζωή) παραπέμπει σε λυρικό δράμα με στιγμές εξάρσεων και γαλήνης. Ο Mason, διάσημος στην Αμερική, συνδέεται άμεσα με την ευρωπαϊκή παιδεία, όπως διαφαίνεται από τη μουσική του και από τα 19 βιβλία του, τα οποία καλύπτουν την περίοδο από τον Grieg στον Βeethoven και τους Ρομαντικούς Συνθέτες.

– Marcel Chyrzyński (1971, Πολωνός συνθέτης, πολυβραβευμένος) Trio σε Ντο, για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο.
Το “Trio in C” (Τρίο σε Ντο) του Marcel Chyrzyński εναλλάσσει καινοτόμες και δόκιμες φόρμες σε σπάνιο αρμονικό σύνολο, πάνω στην πρώτη νότα του πενταγράμμου. O Chyrzyński γεφυρώνει τον 20ό με τον 21ο αιώνα. Το έργο αυτό παρουσίασε το Trio Unisono σε πρώτη εκτέλεση για την Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος