Κέρκυρα: Συνάντηση Τρεπεκλή- Βρούτση – Στο επίκεντρο το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο

Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα που αφορούν τις προβληματικές αθλητικές υποδομές των Ιονίων Νήσων στη συνάντηση που είχε ο Νέος Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Ιωάννη Βρούτση.  

Κεντρικό θέμα της συζήτησης δεν ήταν άλλο από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, με αποτέλεσμα τη μη λειτουργία του Σταδίου. Ο κύριος Τρεπεκλής τόνισε ότι χρειάζονται σοβαρές βελτιώσεις και παρεμβάσεις ούτως ώστε να καταστεί το ΕΑΚΚ ασφαλές, λειτουργικό και επιπρόσθετα προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ.

Από την πλευρά του ο Αν. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αυξηθεί η ετήσια επιχορήγηση στο ΕΑΚΚ, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αναφορικά με την ασφάλεια-στατικότητα των υποδομών, την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και τη συντήρηση του.

Επίσης, ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο νέος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα την Κέρκυρα για να διαπιστώσει το μέγεθος των προβλημάτων και να διαμορφώσει ιδίαν άποψη.  Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε στον Αν. Υπουργό Αθλητισμού την αναγκαιότητα ώστε ανάλογες πρωτοβουλίες να αναληφθούν και για την επίλυση των προβλημάτων των αθλητικών υποδομών της Ζακύνθου.

Παράλληλα ο κύριος Βρούτσης, συμφωνώντας στο αίτημα του Περιφερειάρχη να δοθεί προτεραιότητα στη νησιωτικότητα, του ανακοίνωσε ότι θα θεσμοθετηθεί ο Συντελεστής Βαρύτητας για τη Νησιωτικότητα μέσω της οποίας θα αυξηθούν οι πόροι των αθλητικών σωματείων και των ομοσπονδιών μέσω των Οργανισμών ΧΙΛΩΝ και ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος