Κέρκυρα: Συνάντηση δημάρχου Σ. Πουλημένου με τον καθηγητή κλινικής ιολογίας Γ. Σουρβίνο

Με τον Κερκυραίο καθηγητή Κλινικής Ιολογίας, του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργο Σουρβίνο συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος  Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων , Στέφανος Πουλημένος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο διήμερο εργαστήριο  ENPEN-ESCV για τους εντεροϊούς μη πολιομυελίτιδας, που θα πραγματοποιηθεί στο νησί των Φαιάκων στις 23-24 Μαΐου , από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλινικής Ιολογίας, στην οποία πρόεδρος είναι ο κ. Σουρβίνος.

Η Επιστημονική Επιτροπή έχει ετοιμάσει ένα διαδραστικό πρόγραμμα για αυτό το Εργαστήριο, που καλύπτει τη διάγνωση, τη θεραπεία και την επιτήρηση, του εντεροϊού στην Ευρώπη. Θα επικεντρωθεί επίσης στον εντοπισμό των μελλοντικών αναγκών και ευκαιριών για περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της επιτήρησης και θα συζητήσει την τρέχουσα και μελλοντική εναλλακτική αντιική θεραπεία των λοιμώξεων από εντεροϊούς.

Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν 100 Επιστήμονες – Ιατροί από 17 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.  Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στο νησί, οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στην Παλαιόπολη, το Κανόνι, το Παλαιό Φρούριο και το Μουσείο Ελιάς Κυνοπιαστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος