Κέρκυρα: Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου για την μεταφορά των φυλακών

Την προοπτική κατασκευής και λειτουργίας νέων φυλακών, εκτός του αστικού ιστού της Κέρκυρας, συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιάννης Κοντός.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα το νησί είχε επισκεφτεί ο αρμόδιος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Ανδρέας Νικολακόπουλος, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα. Μάλιστα η κυρία Λυγούρα επιθεώρησε οικόπεδο στη Βόρεια Κέρκυρα ιδιοκτησίας του ΦΟΔΣΑ, το οποίο κατά δήλωση της συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η σχετική νομοθεσία για την ανέγερση Φυλακών.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής τόνισε προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, ότι δεν υπάρχει αντίρρηση να παραχωρηθεί το οικόπεδο, με την προϋπόθεση βεβαίως να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για τον ΦΟΔΣΑ.

Με την ευκαιρία της συνάντησης συζητήθηκαν και θέματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό αφού ο κύριος Κοντός έχει και την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Φ.Ε «Μάντζαρος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος