Κέρκυρα: Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με τον περ. διοικητή της Πυροσβεστικής

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Αλέξανδρο Δήμου πραγματοποιησε σήμερα το πρωί ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχος Αναστάσιος Καρατζάς. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ι.Ν. Γεώργιος Ναούμ.

Στη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό των δράσεων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου για το έτος 2024. Τονίστηκε ότι προτεραιότητα αποτελεί η πρόληψη, η ασφάλεια και η περιουσία των πολιτών. Έγινε αναφορά στις Πράξεις «Τηλέμαχος» και «Λαέρτης», μέσω των οποίων η Περιφέρεια είναι σε θέση να ενισχύσει τις δυνάμεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να συνδράμει στη διαχείριση εκτάκτων γεγονότων και καταστάσεων.

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που πρέπει να δοθεί στην ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών και στη λήψη των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου. Υπήρξε επίσης η διαβεβαίωση από τους συμμετέχοντες για την άριστη συνεργασία μεταξύ των φορέων με στόχο την διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας Αλέξανδρου Δήμου, τονίστηκε ότι η Πολιτική Προστασία αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ανέφερε ότι θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις στην αντιμετώπιση των πολλών ακραίων και αιφνίδιων γεγονότων, όπως φωτιές, πλημμύρες κ.ά. συνεπεία και της κλιματικής κρίσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος