Κέρκυρα: Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για την απώλεια του Χάρη Ξανθουδάκη

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για την απώλεια του Χάρη Ξανθουδάκη εξέδωσαν η Παλαιά Φιλαρμονική Εταιρεία και η Φιλαρμονική «Μάντζαρος».

Ειδικότερα η Παλαιά Φιλαρμονική στην ανακοίνωση της αναφέρει: «Η μουσική στην Ελλάδα και η μουσική στα Επτάνησα θα χρωστούν αιωνίως τα μέγιστα στο μακαριστό συνθέτη και μουσικολόγο Καθηγητή Χάρη Ξανθουδάκη, η παρουσία του οποίου θα είναι πάντοτε ζωντανή μέσα από το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο. Αυτό θα αποτελεί σταθερό πυλώνα και σημείο αναφοράς για όλους μας (…) Ιδιαίτερη σημασία για τον χώρο των Επτανήσων έχει η ερευνητική και αναστοχαστική εργασία του σχετικά με τη μουσική ιστορία του νεότερου ελληνισμού. Με ακαδημαϊκή αρτιότητα υψηλότατου επιπέδου, συγγραφικές και ερευνητικές εισφορές διεθνούς αποτυπώματος και με λόγο μεστό και άμεσο, ο εκλιπών για πάνω από τρεις δεκαετίες αποκάλυπτε και αποκαλύπτει καινούργιες οδούς κατανόησης και προσέγγισης της μουσικής ιστορίας του τόπου μας φέρνοντας στο φως άγνωστο υλικό και δίκαια θεωρείται ως ο άνθρωπος που όρισε όσο κανένας άλλος τις σπουδές στον τομέα της Νεοελληνικής Μουσικής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του τόπου μας. Το 2000 ίδρυσε και επί χρόνια διηύθυνε το Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο αποτελεί από τότε ένα γόνιμο φυτώριο έρευνας αιχμής, γνώσης και επιστημονικού λόγου».

Η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του μουσικοσυνθέτη, επισημαίνει στο μήνυμα της ότι ο Χάρης Ξανθουδάκης ήταν σημαντική προσωπικότητα στο χώρο της Μουσικής στην Ελλάδα, ενώ η επιστημονική και καλλιτεχνική του δράση, υπήρξε πολύ σημαντική στην Κέρκυρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος