Κέρκυρα: Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Γιώργου Δρυ

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του πρώην Υπουργού Γιώργου Δρυ, εξέδωσαν παράγοντες και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων της Κέρκυρας:

Στέφανος Γκίκας, βουλευτής Ν.Δ:

«Τον Γιώργο Δρυ, τον γνώριζα πολύ λίγο. Όταν ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή το 2007, ο ίδιος είχε πριν από χρόνια αποχωρήσει. Ήταν ένας δραστήριος πολιτικός ο οποίος άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στον τόπο μας, έχοντας διατελέσει πολλά χρόνια Βουλευτής και Υπουργός.
Για χρόνια μετά την αποχώρησή του από την πολιτική, οι Κερκυραίοι πολίτες μιλούσαν για την «εποχή Δρυ», υποδηλώνοντας την αποδοχή που ετύγχανε στην Κέρκυρα και στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, ιδίως επί Πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη.
Ο Γιώργος Δρυς σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή!
Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»

Αλέξανδρος Αυλωνίτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ:

“Με λύπη πληροφορήθηκα το θάνατο του συντοπίτη και φίλου πρώην υπουργού Γιώργου Δρυ.

Ο Γιώργος Δρυς ήταν μεγάλου διαμετρήματος πολιτικός και Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Θα τολμησω να πω ότι ήταν ένας σημαντικός πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νησιών μας για δύο δεκαετίες και πλέον και ταυτόχρονα σημαίνουσα προσωπικότητα στη Κεντρική πολιτική σκηνή.

Είχα την τύχη να συνεργαστούμε και έτσι μου δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να διαπιστώσω την εξαιρετική πνευματική του οξύτητα, την πολιτική διορατικότητα του και τις ηγετικές του δυνατότητες. Τον σεβόμουν ως πολιτικό, έστω και αν είχαμε κατά καιρούς σοβαρές διαφωνίες. Ακριβώς, η διαφορετικότητα των απόψεων μας ήταν σημαντική αιτία να αντιληφθώ τις παραπάνω αρετές του. Πιστεύω ότι ο πολιτικός κόσμος λυπάται για τον θάνατο του.

Θα λείψει από την πολιτική ζωή, θα λείψει από την οικογένεια του, θα λείψει από την Κέρκυρα, που υπεραγαπούσε. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στο κόμμα του”.

Δ. Μπιάγκης, βουλευτής ΚΙΝΑΛ

“Η απώλεια του πρώην Υπουργού, Γιώργου Δρυ, αποτελεί ένα γεγονός που σηματοδοτεί το κλείσιμο μιας ολόκληρης εποχής που άφησε το δικό της αποτύπωμα στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου. Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καταξιώθηκε ως ένας γνήσιος πολιτικός εκπρόσωπος της τοπικής μας κοινωνίας. Υπηρέτησε με πάθος τον προοδευτικό χώρο που τον ανέδειξε από διάφορα κυβερνητικά αξιώματα και θέσεις ευθύνης, αναδεικνύοντας όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής του παρουσίας το πολύπλευρο ταλέντο του.

Η πολιτική του διαδρομή σφραγίστηκε από τη στενή σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και για τρεις περίπου δεκαετίες, καθώς αποτέλεσε έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του και κορυφαίους υπουργούς εκείνης της περιόδου.

Η εξέχουσα προσωπικότητα του Γιώργου Δρυ και η πολιτική του σταδιοδρομία γέννησε πλήθος φίλων και συμμάχων, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο και παράλληλα αρκετούς «άσπονδους αντιπάλους». Η απώλειά του και οι συλλυπητήριες δηλώσεις και ανακοινώσεις πολιτικών φίλων και «αντιπάλων» του, αποδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής του οντότητας και καταδεικνύουν με σαφή τρόπο, πως όλα, με τον καιρό, τίθενται νομοτελειακά στο περιθώριο, καθώς η ίδια η ιστορία καλείται και κρίνει το έργο και την προσφορά του καθενός μας.

Ετούτες τις ιδιαίτερες στιγμές, επιτρέψτε μου να κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου, όσα λόγια και συναισθήματα μοιράστηκα με τον Γιώργο Δρυ στο περιθώριο της πρόσφατης εκλογής μου ως Βουλευτής της Προοδευτικής Παράταξης, όταν παρά την απόσταση που είχε πλέον από την ενεργό πολιτική σκηνή,  δήλωσε «παρών», ώστε να με συμβουλεύσει και να με κατευθύνει στα πρώτα μου βουλευτικά βήματα. Θα τα κρατώ ζωντανά σ’ όλο τον πολιτικό μου βίο.

Εκφράζω τα εγκάρδια συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Μ. Υδραίου, Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας

«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια του Γεωργίου Δρυ, ενός ιστορικού πολιτικού στελέχους που αγωνίστηκε με συνέπεια για τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο.

Μιας προσωπικότητας που άφησε το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα στην πολιτική ζωή του τόπου μας και υπηρέτησε με υπευθυνότητα τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες του Σοσιαλιστικού Κινήματος στη χώρα μας.

Ενός πολιτικού, που εργάστηκε με σθένος για την Κέρκυρα, υπερασπιζόμενος σταθερά το όραμά του για την ανάπτυξή της.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του κόρη, Μαρία Δρυ, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Κέρκυρα 180ο”,  στην οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους».

Δ. Μεταλληνός, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας:

“Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του συμπατριώτη μας Υπουργού Γεωργίου Δρυ.
Ο Γεώργιος Δρυς ως επιστήμονας και καθηγητής υπηρέτησε την κερκυραϊκή κοινωνία η οποία τον ανέδειξε εκπρόσωπό της στο Εθνικό Κοινοβούλιο, απ’ όπου αναδείχθηκε και σε Υπουργό.
Ενωρίτερα, κόσμησε με την παρουσία του το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων, στο οποίο σήμερα συμμετέχει η δραστήρια θυγατέρα του κα Μαρία Δρυ, ως Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Κέρκυρα 180ο».
Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του πρ. Δήμαρχο κα Αρετή Κουρτελέση και στη θυγατέρα του και συνάδελφό μας στο Δημοτικό μας Συμβούλιο”.

Γ. Μαχειμάρης, Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας 

“Ο εκλιπών επί πολλές δεκαετίες διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στα δημόσια πράγματα τόσο της Κέρκυρας όσο και της χώρας, σε πλείστες θέσεις ευθύνης. Αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του το ακούραστο δημοκράτη και το στέλεχος με την ιδιαίτερη πολιτική – οργανωτική σκέψη και διορατικότητα.
Παρά τις κατά καιρούς αντίθετες απόψεις σε διάφορα θέματα, ξεχωρίζω και σέβομαι τον πολιτικό με την ακούραστη εργατικότητα, την ηγετική μορφή και την πνευματική οξυδέρκεια. Στοχαστής και οραματιστής της αναδιάρθρωσης του ευρύτερου αγροτικού τομέα και των αγροτικών συνεταιρισμών.(…)

Παραμένουν πάντα επίκαιρα τα λόγια του: Όραμα μου είναι: «Να μπορούσα να ανατρέψω τρία πράγματα:
την περιθωριοποίηση και την υποβάθμιση της ελληνικής ζωικής παραγωγής,
τον αυθαίρετο διαχωρισμό ανάμεσα στη φυτική και τη ζωική παραγωγή και
την κοινωνική αποστροφή των νέων μας προς το αγροτικό επάγγελμα».

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του. Από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας θα διατεθεί αντί στεφάνου ικανή ποσότητα τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Για την ανάπαυση της ψυχής του… και τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας στη διαδρομή της ζωής του «από ντυμένους φίλους» , ταιριαστό το «Με προδώσαν οι φίλοι μου…».

Καλό ταξίδι Γιώργο Δρύ . Η Κέρκυρα πέρασε μια εποχή μαζί σου”.

Κ. Λέσσης, Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

“Μετά λύπης πληροφορήθηκα σήμερα το θάνατο του πρώην βουλευτή και Υπουργού Γεωργίου Δρύ. Ο αποδημήσας αποτέλεσε σημαντικό πολιτικό στέλεχος, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, επί σειρά ετών.

Η Κέρκυρα είναι φτωχότερη από χθες, καθώς έχασε μια σημαίνουσα πολιτική προσωπικότητα, η οποία διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Ως ένας εξαιρετικά ευφυής άνθρωπος, πρωτοστάτησε στον πολιτικό του χώρο και υπηρέτησε την Κέρκυρα αλλά και την χώρα από σημαντικές θέσεις, προωθώντας αποφάσεις με σοβαρό αντίκτυπο για την οικονομία και την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα.

Παρά τις όποιες θεμιτές πολιτικές διαφωνίες ή αντιπαραθέσεις, υπήρξε αναμφισβήτητα ένας διορατικός άνθρωπος της ενεργού πολιτικής, σκεπτόμενος και συνάμα δραστήριος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Ν. Μουζακίτης, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

“Με θλίψη πληροφορηθήκαμε για το θάνατο του αγαπημένου φίλου και Κερκυραίου Υπουργού, Γιώργου Δρυ.

Ο Γιώργος Δρυς ήταν ένας άξιος πολιτικός που άφησε το στίγμα του στην Κέρκυρα, στα Υπουργεία που υπηρέτησε, στη σύγχρονη κοινοβουλευτική περίοδο, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα πρώτα βήματα της καριέρας του. Διετέλεσε Βουλευτής της Κέρκυρας, Υφυπουργός Οικονομικών και Υπουργός Γεωργίας με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ήταν γνωστός για το ανήσυχο πνεύμα του και την εργατικότητά του. 

Θα τον θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη”.

Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας 

“Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Γιώργος Δρυς, ο Κερκυραίος πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Δρυς υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και μέλος και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας.
Ήταν ένας αγωνιστής που από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ πρωταγωνίστησε για την καταξίωσή του ως κορυφαίας πολιτικής δύναμης στην Κέρκυρα. Ένας πολιτικός που η Κέρκυρα ανέδειξε για πολλές τετραετίες ως εκπρόσωπό της στο Κοινοβούλιο και υπηρέτησε επιτυχώς τη Χώρα μας από διάφορα κυβερνητικά αξιώματα.
Σπούδασε φυσικός στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία και εργάσθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ως βοηθός-ερευνητής στην έδρα Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου.
Έχει διατελέσει υπεύθυνος της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και από το 1982 ήταν αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας και εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Τον Ιούνιο του 1989 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Κέρκυρας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και επανεκλεγόταν συνεχώς μέχρι το 2004.
Ήταν εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1990.
Το 1994 εξελέγη γραμματέας του τομέα Κοινωνικών Κινημάτων του ΠΑΣΟΚ.
Το 1996 επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη ανέλαβε κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Οικονομικών και έθεσε τα θεμέλια του TAXIS.
Τον Οκτώβριο του 2001 ανέλαβε υπουργός Γεωργίας και το Μάρτιο του 2005, στο 7ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.
Πάνω από όλα όμως ήταν Κερκυραίος και αγωνίστηκε με έμπρακτη αγάπη για το τόπο.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τα παιδιά του”.

Σύλλογος Γονέων και Φίλων ΑΜΕΑ Κέρκυρας 

“Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκε την απώλεια του Κερκυραίου Βουλευτή και Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Δρυ, φίλου και υποστηρικτή των αγώνων και των προβλημάτων του Συλλόγου μας και του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «ΜΕΛΙΣΣΑ» , που γι’ αυτήν την υποστήριξή του τον έχει βραβεύσει σε εκδήλωση του Συλλόγου.
Ο Σύλλογός μας σε κάθε αίτημά του έβρισκε θερμή και θετική ανταπόκριση συμβάλλοντας σε δύο κορυφαίες διεκδικήσεις του, στην απόκτηση του κτιρίου όπου στεγάζεται το ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ» για την μείωση των δαπανών του, η τακτική επιχορήγηση του Συλλόγου μέσω της Νομαρχίας Κέρκυρας και η κορυφαία απόφασή του μέσω αιτήματος του Συλλόγου μας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, όπου στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του και συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ. Αριστείδης Πανανός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Ζουμπουλίδης, εντάχθηκαν τα αναπηρικά επιδόματα στο πρόγραμμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) 2007-2012.
Το ΔΣ του Συλλόγου μας σε έκτακτη συνεδρίασή του εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και αποφάσισε ομόφωνα την κατάθεση στεφάνου και τη συμμετοχή του ΔΣ στην κηδεία του”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος