Κέρκυρα: Συγκινητική η εκδήλωση τιμής του Μητροπολίτη στο Δημοτικό Θέατρο

Μία ξεχωριστή εκδήλωση διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ενθρόνισή του.

Κέρκυρα: Συγκινητική η εκδήλωση τιμής του Μητροπολίτη στο Δημοτικό Θέατρο

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η νέα έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως με τίτλο “Εν Εκκλησίαις- ιστορικοί ναοί της πόλεως Κερκύρας”, με φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη, και κείμενα που αποτυπώνουν την ιστορία 13 ναών της παλαιάς πόλης, καθώς και ιστορικά κείμενα των Σπ. Καρύδη, Κ. Θύμη και Δ. Μεταλληνού, τα οποία αποτυπώνουν τις περιστάσεις ίδρυσης των ναών στην Κέρκυρα στα χρόνια της Βενετοκρατίας και της Αγγλοκρατίας. Την έκδοση παρουσίασαν ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, και ο κ. Δημήτρης Μεταλληνός, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και διδάσκων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Κέρκυρα: Συγκινητική η εκδήλωση τιμής του Μητροπολίτη στο Δημοτικό Θέατρο Την εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο υπεύθυνος νεότητος της Ι. Μητροπόλεως π. Γεώργιος Μπογδάνος, συμμετείχαν η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, υπό τη διεύθυνση της κ. Χριστίνας Καλλιαρίδου, η Φιλαρμονική ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Μιχάλη Μιχαλόπουλου, η Φιλαρμονική ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Σωκράτη Άνθη, και η ΠΑΛΑΙΑ  Φιλαρμονική, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Σπύρου Προσωπάρη, ενθουσιάζοντας το κοινό.

Προσφωνήσεις για τον Σεβασμιώτατο και το έργο του έκαναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Δημήτρης Μπιάγκης, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Γεώργιος Αλδουβάς. Μηνύματα απέστειλαν η περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα και ο βουλευτή κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών, των αστυνομικών και πυροσβεστικών και εκπαιδευτικών αρχών.

Κέρκυρα: Συγκινητική η εκδήλωση τιμής του Μητροπολίτη στο Δημοτικό Θέατρο

Με συγκίνηση ο κ. Νεκτάριος θυμήθηκε την συναυλία που είχε δώσει η Φιλαρμονική ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ ακριβώς αυτή την ημέρα της ενθρονίσεως, τόνισε ότι η Κέρκυρα είναι το σπίτι του και ο τόπος του, ότι η αγάπη των Κερκυραίων είναι μοναδική και εκφραστική και ζήτησε την προσευχή όλων ώστε η διακονία του στον λαό του Θεού να αποβαίνει προς σωτηρίαν των ανθρώπων. Ευχαρίστησε με συγκίνηση όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση για την αγάπη τους, καθώς και για την συμπόρευση στην ανάδειξη των πνευματικών και πολιτιστικών θησαυρών του νησιού, με επικεφαλής την Εκκλησία.

Τον Σεβασμιώτατο τίμησαν με αναμνηστικές πλακέτες και δώρα η Δήμαρχος, ο πρόεδρος της ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ κ. Ιωάννης Τριβιζάς και ο Αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος