Κέρκυρα: Στόχος του ΕΟΤ ο ποιοτικός τουρισμός δηλώνει η Α. Γκερέκου

“Στόχος για τη χώρα μας αλλά και για την Κέρκυρα ειδικότερα είναι να γίνουμε ένας προορισμός ποιοτικού τουρισμού”, δηλώνει από την ΕΡΤ Κέρκυρας η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα τουρισμού.

Η κα Γκερέκου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι οι τοπικές κοινωνίες και η αυτοδιοίκηση συγκεκριμένα  θα πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο των προσπαθειών και να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα μας οδηγήσουν στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. “Υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσα από το ΕΣΠΑ τα οποία οφείλει η αυτοδιοίκηση να τα αξιοποιήσει”, όπως είπε.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ υπογράμμισε επίσης ότι καθώς ο τουρισμός εξαρτάται από πολλά άλλα υπουργεία, η δημιουργία μιας συντονιστικής ομάδας υπό τον πρωθυπουργό ίσως να βοηθούσε στον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων με απώτερο στόχο την ενίσχυση του υπουργείου τουρισμού.  “Είναι ανάγκη δήλωσε,  να επανεξετάσουμε  το τουριστικό μας προϊόν  και να μεταβούμε από το βιώσιμο μοντέλο σε ένα πιο αναγεννητικό μοντέλο τουρισμού με επίκεντρο τον άνθρωπο”. Σκοπός του ΕΟΤ για το 2023, όπως ανέφερε η κα Γκερέκου είναι “να διατηρηθεί ο τουρισμός σε υψηλά επίπεδα και να στοχεύσουμε σε νέες αγορές που θα μας εξασφαλίσουν ποιοτικότερο τουρισμό, όπως η Αμερική ή οι Σακνδιναβικές χώρες”. Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις που έχει στο τουριστικό μας προϊόν η πρόεδρος του ΕΟΤ υπογράμμισε ότι τα προβλήματα από τον πόλεμο είναι πολλά και η χώρα μας επιδιώκει να υπάρξει άμεσα ευρωπαϊκή στήριξη στον τομέα του τουρισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος