Κέρκυρα: Στο τραπέζι του ΤΑΙΠΕΔ η μαρίνα mega yacht και το λιμάνι Λευκίμμης

Συνάντηση με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Μοναδικό θέμα συζήτησης απετέλεσε η πρόοδος στην προετοιμασία των διαγωνιστικών διαδικασιών των μαρίνων Λευκίμμης και Mega Yacht.

Σε ό,τι αφορά στη μαρίνα Λευκίμμης, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα ο φάκελος του λιμένος Λευκίμμης θα εξεταστεί από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ). Πρόκειται για ένα βασικό στάδιο, προκειμένου να δρομολογηθεί εν συνεχεία η διαγωνιστική διαδικασία.

Επιπλέον, ο φάκελος της μαρίνας Mega Yacht είναι ώριμος, ωστόσο εκκρεμεί η μετακίνηση των καρνάγιων σε άλλο χώρο. Σημειώνεται ότι βάσει του άρθρου 28 του ν. 4770/2021, για τις επιχειρήσεις ναυπήγησης, επισκευής, μετατροπής και συντήρησης ξύλινων σκαφών, ισχύουν πλέον οι διαδικασίες παραχώρησης διαχείρισης αιγιαλού, παραλίας κλπ. του ν. 2971/2001. Συνεπώς η μεταφορά τους θα πραγματοποιηθεί με πιο απλές διαδικασίες. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος δεσμεύθηκε ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχει προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία και για τα δύο projects.

Ο Βουλευτής προσκάλεσε τον κ. Πολίτη στην Κέρκυρα και αναμένεται να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Κατά την επίσκεψή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ θα έχει συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος