Κέρκυρα: Στο Φαληράκι φέτος η Βαρκαρόλα

Κέρκυρα: Στο Φαληράκι φέτος η Βαρκαρόλα

Στο Φαληράκι της Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 και ώρα: 22:00 η αυγουστιάτικη εκδήλωση της Βαρκαρόλας, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ναταλίας Καποδίστρια.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η “Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα”, η “Χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας”, η Παραδοσιακή Χορωδία “Μουσικές Ρίζες” και η Παιδική -Νεανική Χορωδία “Άγιος Σπυρίδων”.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Κώστας Βουσολίνος ανέφερε:

«308 χρόνια από τον θρίαμβο της Κέρκυρας επί των Οθωμανών πολιορκητών της, τιμούμε τους συμμετέχοντες και πρωταγωνιστές, όλους εκείνους που αντιστάθηκαν ηρωικά, τον επικεφαλής της οργάνωσης της άμυνας του νησιού Στρατάρχη Γιόχαν Ματίας φον Σούλεμπουργκ και αποδίδουμε τα μέγιστα, στον Πολιούχο Προστάτη του νησιού μας, τον Άγιο Σπυρίδωνα και στο Θαύμα του.

Με μια σύγχρονη ματιά, το αυγουστιάτικο θαύμα της λήξης της Πολιορκίας το 1716 ισορροπεί ανάμεσα σε ένα ζωντανό μουσικό αυτοσχεδιασμό και την παράλληλη δίγλωσση αφήγηση του χρονικού της πολιορκίας του νησιού. Την εκδήλωση συμπληρώνει η “εν πλω” παραδοσιακή, θαλασσινή «περαντζάδα» χορωδιών με επτανησιακές μελωδίες και ρυθμούς, υπό τον παφλασμό των κυμάτων, ενώ τα πυροτεχνήματα θα κεντούν τον έναστρο ουρανό!».

Κέρκυρα: Στο Φαληράκι φέτος η Βαρκαρόλα

Ο Αντιδήμαρχος επίσης τόνισε: «Η διοργάνωση αυτή, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και σαφέστατα προσβλέπει  στη  διατήρηση της τοπικής μας παράδοσης και στη διάσωση  της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.  

Προσβλέπει επιπροσθέτως, στην ενίσχυση της πολιτιστικής εμπειρίας και στη δημιουργία πολιτιστικού περιεχομένου, με στόχο την προσέλκυση ενδιαφέροντος και την αναβάθμιση της βιωματικής εμπειρίας που προσφέρουμε στους  χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν το νησί μας την περίοδο του Αυγούστου.

Ο πολιτισμός της Κέρκυρας, εμπλουτισμένος με όλα αυτά τα στοιχεία, έχει το προνόμιο να είναι ζωντανός και να διατηρεί τη μοναδικότητά του μέσα από τα συστατικά που τον συνθέτουν».

Η Βαρκαρόλα 2024 πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΔ Ιονίων Νήσων και τον Ο.Κ.Ε., τη συνεργασία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Κόντρα Φόσσα», του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (Ν.Α.Ο.Κ.), του Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ. Κέρκυρας), καθώς και με την πολύτιμη υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας – Τμήμα Τροχαίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και του ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος