Κέρκυρα: Στο Εργατικό Κέντρο η απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης

Πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει για αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τις συνθήκες, που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το τμήμα ΑΔΕΔΥ της Κέρκυρας, με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας τονίζει την ανάγκη στήριξης πολιτικών ισότητας και ισοτιμίας στις εργασιακές σχέσεις των δύο φύλων.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σταμάτης Πελάης, αναφέρθηκε στα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν πολλές ειδικότητες στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο στην Κέρκυρα, με ευθύνη των εργοδοτών. Είναι χαρακτηριστικό, όπως τόνισε, ότι εκτός από τα δεκάδες ατυχήματα σε ξενοδοχεία, που οφείλονται στην υπερεργασία των απασχολουμένων, η τροχαία, πέρυσι, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησε, κατέγραψε 500 παραβάσεις στη λειτουργία τουριστικών λεωφορείων σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Κέρκυρα, θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στα Γενικά Λύκεια στην οποία θα συμμετάσχει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων. Προσυγκέντρωση στο Μαράσλειο θα πραγματοποιήσει στις 11 η ΟΓΕ Βόρειας Κέρκυρας με αίτημα την επαναλειτουργία του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος